ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΡΗΓΙΝΟΣ, Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ!           Πανηγυρικά εορτάστηκε σημερα ο Αγιος Ιερομάρτυρας Ρηγίνος, ο Θαυματουργός και προστάτης της Σκοπέλου.
           Λαμπρή ηταν και η τελετή που εγινε το πρωί με τον Ορθρο κι'επειτα με την Θεια Λειτουργία, στήν οποια Συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, ο Σεβασμιοτατος κ. Νεκτάριος και ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ο Σεβασμιοτατος κ. Χρυσόστομος.


               Πρέπει να υπογραμμισω, πως απο πολύ νωρίς ο Ιερός Ναός γεμισε με πιστούς, οι οποιοι έσπευσαν να ανάψουν ενα κερί και να Τιμήσουν τον Αγιό τους και προστάτη τους.
               Απευθυνόμενος στούς πιστούς ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τόνισε οτι "ο Αγιος Ρηγίνος ειναι το καύχημα της Εκκλησίας μας. Μας κάλεσε ολους σήμερα και εμείς σπεύσαμε με προθυμία και χαρά...".

               Τόν Θείο Λόγο Κήρυξε ο Μητροπολιλτης Κέρκυρας ο Σεβασμιοτατος κ. Νεκτάριος, ο οποιος αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και τη δράση και "τήν ομολογία πίστεως τού Αγίου και Ιερομάρτυρα Ρηγίνου...".
                Κατά την διάρκεια της Περιφοράς της θαυματουργού  Εικονας τού Αγίου Ρηγίνου, η πομπή σταμάτησε στο γεφυράκι, οπου ηταν ο τόπος που υπέστη τα μαρτύρια ο Αγιος Ρηγίνος και εψάλλη Δέηση.
                Χρονια πολλά.
Γιώργος Κοντονής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: