Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΗΣ!!!




          Οι Τρεις Ιεράρχες αφιέρωσαν την ζωή τους στό καλο και την πρόοδο.
            Ηταν εκείνοι που ασχολήθηκαν περισσοτερο με τα μικρα παιδιά, με τούς μαθητές στούς οποίους μεταλαμπάδευσαν τήν πιστη και τήν μάθηση...
            Και γι'αυτό κάθε χρόνο τετοια ημερα (ο εορτασμός ειναι αυριο, αλλα επειδή, πέφτει Σαββατο ο κύριος υπουργός της Παιδείας που οταν ακούσει θρησκεία τόν "πιάνει πυρετός", ο κ. Φίλης ειπε με εγκύκλιο του, οτι ο εορτασμός ειναι  Π Ρ Ο Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο Σ!!! Τωρα τι τού λές; Ε;) οι Ιεροί Ναοί μας, γεμίζουν με μαθητές που ερχονται εδω και προσεύχονται εν όψει εξετάσεων! 
             Πιο παλιά αμεσως μετα τόν εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, αρχίζαμε τίς εξετάσεις του Α' Εξαμήνου και ο φόβος μας ηταν μεγάλος!
             Βέβαια αυτό, δέν ισχύει σήμερα!
             Παρ'ολα αυτά τα ήθη και τα εθιμα πρέπει να  Τ Η Ρ Ο Υ Ν Τ Α Ι !!!

           
           Αλήθεια ποιοι ηταν οι Θαυματουργοί Τρείς Ιεράρχες;
             Τί εχουν κάνει για την Παιδεία και την Σοφία;
             Διαβάστε τό πιο κάτω αφιέρωμα...

   
          Οπως σε ολες τίς Ιερές Μητροπόλεις, ετσι και στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας οι Εκκλησίες σήμερα γέμισαν με μαθητές, οι οποιοι μαζύ με τούς δασκάλους τους άκουσαν την Θεια Λειτουργία των Τριών Ιεραρχών!
           Οπως ολος ο λαός της Επαρχίας του, αλλα και Πανελλήνια, οι μαθητές λατρεύουν και σέβονται τόν Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας τόν Σεβασμιοτατο κ. Γαβριήλ ο οποιος  σχεδόν καθημερινά επισκέπτεται Σχολεια Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, μιλαει με τα παιδιά, ακούει τούς προβληματισμούς τους και μαζύ βρίσκουν λύσεις.
            Α Ξ Ι Ο Σ
            ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ.
Γιώργος Κοντονής


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ,,,ΚΑΙ ΛΕΜΥ ΚΟΝΤΟΝΗ,,, ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΩ ΕΡΓΟΣ ΣΑΣ .