Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

"ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ..."


     
            Ο Μεγάλος Αγιασμός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας εψάλλη σήμερα στόν Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στήν περιοχή τής Νέας Μαδύτου.
            Εδώ ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, χοροστάτησε στή Θεια Λειτουργία και εκανε τόν Μεγάλο Αγίασμο.
            Υστερα σε πομπή και με την μπάντα επικεφαλής, ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, ο κλήρος και οι πιστοί εφθασαν στην μεγάλη λιμνη που βρίσκεται μέσα στο άλσος της Νέας Φιλαδελφείας, οπου χιλιάδες πιστοί ειχαν κατακλύσει τόν χωρο γύρο απο τήν λίμνη αλλα και εκει οπου πρίν δέσποζε ο Κένταυρος.




   
             Μόλις η Θρησκευτική πομπή εφθασε στόν χώρο που ειχε οριστεί για την Θεια Τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ και ο κληρός αρχισαν τήν δοξολογία και εφθασε η Μεγάλη στιγμη. Και
             Ο Σεβασμιοτατος Μητροπολιτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με το Τίμιο Σταυρό στο Χερι αρχισε το "Εν Ιορδανη βαπτιζομένου σου κύριε η της Τριαδος εφανερωθη προσκύνησις του γαρ Γεννήτορος η φωνη..." καί εριξε τον Σταυρό στη λίμνη, Αγιαζοντας τα νερα.
             Τότε οι κολυμβητές τηρώντας τα ήθη και τα εθιμα επεσαν στό κρύο νερό της λίμνης και ενας μικρός με γρήγορες κινήσεις επιασε πρωτος τον Τίμιο Σταυρο. Τον ασπάστηκε οπως και οι υπόλοιποι κολυμβητές και τον παρέδωσε στόν  Σεβασμιοτατο. Ο κ. Γαβριήλ του "φόρεσε" ενα ομορφο Σταυρό, σε ανάμνηση της σημερινής ημέρας.



    
            Μιλώντας για την σημασία της ημέρας, της Μεγάλης Ημέρας για την Χριστιανοσύνη, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, αναφέρθηκε στο γεγονός της Βαπτισεως του Κυρίου Μας, τονίζοντας οτι  "η σημερινη Μεγάλη Ημερα να φωτίσει τούς λαούς, τούς Μεγάλους της γής και να σταματήσει αυτό το δράμα των αδυνάτων και των αδικοχαμένων ζωών. Η σημερινή Ημερα είθε να φερει φώτιση σε ολους...".
              Σεβασμιοτατε οι ευχες του λαού της Επαρχίας σας, σας συνοδευουν.
              Ετη πολλά Σεβασμιοτατε κ. Γαβριήλ.
              Χρονια πολλά και τού χρόνου.
Γιώργος Κοντονής

          ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ 
          ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ
          ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
 










Δεν υπάρχουν σχόλια: