Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΤΑΣ



          Μεσα σε θρησκευτική ευλάβεια, πραγματοποιηθηκε η εορταστική εκδήλωση της Κοπής της Βασιλειόπιττας, της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, στόν ΙΝ τού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας. Τήν Βασιλειόπιττα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ.
            Τούς καλεσμένους και τούς πιστούς (η Εκκλησία ηταν γεμάτη μέσα κι έξω! Υπολογίζεται οτι ηταν περίπου 250 άτομα!) που ειχαν κατακλύσει τόν ΙΝ καλωσόρισε ο Πανοσιολογιοτατος Αρχιμανδρίτης π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ο Πρωτοσυγγελος της Ιεράς Μητρόπολης.
             Επειτα αρχισε το εορταστικό προγραμμα, που ειχε αναλαβει η Χωροδία της Ενορίας Πρασίνου Λόφου του Νέου Ηρακλείου Αττικής.
             Ακούσαμε, απο τήν πραγματικά εξαίρετη Χωροδία, Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα...,
             Καππαδοκίας
             Αστικά Κάλαντα Θεοφανείων 
             Πρασίνου Λόφου
             Βυζαντινά 
             Κρήτης  και
             Εορταστικό Τραγούδι  "Πανω στην Χαρη Σου"
             Ακολούθησε χαιρετισμός του Μητροπολίτη Νεας Ιωνίας Φιλαδελφείας του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ, ο οποιος και εκανε εναν μικρό απολογισμό τού  υπέροχου έργου που κανει, που γινεται στην Επαρχία του, απο τούς ΑΜΕΣΟΥΣ συνεργάτες του Ιερείς και Λαϊκούς.
             Ζητησε μάλιστα τουτο τον χρόνο που εχει ξεκινήσει εδω και δέκα ημερες την αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη ολων προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
              Και υστερα απο τούς πατρικούς λόγους του Σεβασμιοτάτου, ο κ. Γαβριήλ έκοψε στόν καθ'ενα χωριστά ενα κομματι απο την Βασιλειόπιττα και διένειμε κομμάτια Βασιλειόπιττας στούς πιστούς.
              Ηταν μια υπέροχη, εξαιρετική εορτή, η οποια θα μείνει βαθειά χαραγμένη στην μνήμη ολων μας. Και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρωτοσυγγελο τόν π. Επιφάνιο Αρβανίτη που ειχε την Οργάνωση της Εορταστικής Εκδήλωσης καθώς και σε ολους οσοι βοήθησαν...
              Σεβασμιότατε ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ. 
              Χρονια πολλά και του Χρόνου.
Γιώργος Κοντονής

           ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
         













Δεν υπάρχουν σχόλια: