Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ


   
            Βλέπετε την μαρμάρινη "πλάκα"-"πινακίδα" η οποία υπάρχει στην είσοδο του Οίκου Ευγηρίας, τον οποιο εγκαινίασε σήμερα ο Μακαριοτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλαδος κ. Ιερώνυμος, που λιγο πρίν τα εγκαινια ειπε στην ομιλία του πως "...οπως μας δίδαξε ο Κύριος μας η μεταξύ μας αγάπη ειναι εκείνη που θα φερει το καλο αποτελεσμα". Μάλιστα στο σημείο αυτό ο Μακαριοτατος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε σε ενα συγκινητικό παράδειγμα, τονίζοντας οτι "...μια κυρία απο την επαρχία μου εστειλε μια επιστολή στην οποία έγραφε. Μακαριοτατε θέλω να βοηθήσω πολύ,αλλα τα οικονομικά μου ειναι αυτα τα δύο ευρω!"! Εδω ο Αρχιεπισκοπος ανέφερε πως το κέρμα με τα δυο ευρώ το ειχε κωλύσει με σελοτέιπ στην επιστολή, την οποία οπως ειπε "...θα την κάνω κορνίζα και θα ειναι στο γραφειο μου"!
              Πρίν απο τόν Αρχιεπίσκοπο μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποιος αφου καλωσόρισε τόν Μακαριοτατο κ. Ιερώνυμο τονισε πως "...ο στόχος της Μητροπολης ειναι να παρνούν καλά οι παππούδες μας, τα άτομα της τρίτης ηλικίας."! Και ευχαρίστησε στό σημείο αυτο τούς ευεργέτες οι οποιοι εδωσαν τα απαιτούμενα χρήματα και ο Οίκος Ευγηρίας εδω στην Νεα Φιλαδέλφεια μετα την ανακαίνιση του να μοιάζει με Ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ!
               Εκεινο που ΠΡΕΠΕΙ να υπογραμμίσω ειναι το γεγονός οτι στην "πλάκα" αναφέρονται ΜΟΝΟ τα ονοματα των Ευεργετών και οχι του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ που πρωτοστάτησε σ'αυτήν την ανακαίνιση... Και αυτο δείχνει το ποσο σεμνός ειναι ο Μητροπολιτης Νεας αιωνίας Φιλαδελφειας. Μπραβο. 
               Θερμά Συγχαρητήρια
Γιώργος Κοντονής 

      
                Ειναι η ωρα της άφιξης του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνων και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Τόν υποδέχεται ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ καί του γνώρισε τόν δήμαρχο Φιλαδελφείας Χαλκηδόνος Αρη Βασιλόπουλο.

             
                Η στιγμή του Αγιασμού που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ.

    

  
   
               Στό τελος και λιγο πρίν ο Μακαριοτατος μου κάνει δήλωση ΕΥΧΗ για τον Οικο Ευγηρίας φωτογραφηθήκαμε μαζύ του, ο Αρχιμανδριτης και προιστάμενος τού ΙΝ τού Αγίου Κοσμά π. Τιμόθεος Ηλιάκης και η αφεντιά μου.

     
               Δύο ακόμα φωτογραφιες (αυριο θα δημοσιεύσω περισσοτερες οπως και τα δυο video απο τα εγκαινια!) απο τα εγκαινια,
                Την εικονα της Γέννησης του Θεανθρώπου που ηταν και η Εικόνα του σημερινού Αγιασμού μου εδωσαν με τίς ευχές τους ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριηλ και οι Ιερείς, σε ανάμνηση των σημερινών εγκαινίων.
                Ακριβώς κατω ειναι η φωτογραφια απο το κέρασμα που εγινε στό τελος της ξενάγησης τού Μακαριοτάτου. Βλεπετε το Αρχιεπίκοπο κ. Ιερώνυμο, τον Σεβασμιοτατο κ. Γαβριήλ, στήν άκρη δεξιά ο Χάρης Τομπούλογλου, ο Χρήστος Τριανταφύλλου, ο κ. Κοπελούζος και αλλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: