Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

           Με ολες τίς Τιμές, με κάθε Επισημότητα και με θρησκευτική κατάνυξη, εγινε η υποδοχή της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο Μαρούσι.
           Η Εικόνα τής Παναγίας Σουμελά, κάθεται στο θρόνο της, στόν Ιερό Ναό τού Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού στο Μαρούσι, οπου καθημερινά τελούνται θρησκευτικές Εκδηλώσεις. 
            Ετσι, στίς 7 το πρωΐ γίνεται Θεία Λειτιυργία. Στίς 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται Παράκληση στην Παναγία Μας και στίς 5 το απόγευμα γίνεται ο Μέγας Εσπερινός.

      
     
                 Την θαυματουργή Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, καθώς  Αρχιερείς, οι κληρικοί της περιοχής και εκατοντάδες πιστοί. Ηταν εκεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος τής ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Άγημα τής Πολεμικής Αεροπορίας ηταν παρατεταγμένο για τίς Τιμές, ενω η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και η Φιλαρμονική τού Δημου επαιζαν-παιάνιζαν θρησκευτικά εμβατήρια.


    
                Τήν Κυριακή που μας ερχεται, 22 Νοεμβρίου γύρω στη μια μετα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Ποντιακό Γλέντι με τραγούδια και χορούς, σε χώρο που ειναι δίπλα στόν Ιερο Ναό του Αγίου Κοσμά στο Μαρούσι.
                Τίς εκδηλώσεις προβλέπετε να τίς παρακολουθήσουν χιλιάδες πιστοί.

                    
                   Την επόμενη ημερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 και μετά την Θεια Λειτουργία, η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, θα αναχωρήσει γιά το Ορος Βέρμιο, οπου και φυλάσσεται.
                   Χιλιάδες ειναι οι προσκυνητές, που καθημερινά κατακλύζουν τόν ΙΝ τού  Αγίου Κοσμά στό Μαρούσι, για να προσκυνήσουν τήν Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Μας και να ζητήσουν την βοήθεια Της.
                   Βοήθησε μας Παναγία Μου.
Γιώργος Κοντονής 

              
                  Σημ. Συντ.
                  Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στό Μαρούσι βρίσκεται, στην συμβολή των οδών Βυζαντίου και Μαραθωνοδρόμου, με πρόσβαση, μέσου του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και του Προαστιακού. Θα κατεβείτε στον σταθμό της Νερατζιωτισσας...
ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια: