Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

"ΧΑΘΗΚΕ" ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ!


     
                    Η δυνατή βροχή που ηταν ασταμάτητη για πολλές ημέρες έφερε στήν Κεφαλλονιά τα πάνω κάτω.
                Ειναι γεγονός οτι η βροχή στο πέρασμα της παρέσυρε της πάντα! Ετσι απο το χτισμένο μέσα στα βράχια εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, που πραγματικά ειναι απο τίς πιο όμορφες γωνιές της Κεφαλλονιάς, η βροχη η οποια ειχε μετατρέψει τούς δρομους σε...ποτάμια, ενω έδειχνε οτι το Αργοστόλι ηταν μια...απέραντη λίμνη, παρέσυρε και έθαψε σε τόνους λάσπης την θαυματουργό Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας...

    
                      Οι ορμητικοί χείμαρροι και ηταν πολλοί και δυνατοί "σάρωσαν" στήν κυριολεξία το νησί του Αγίου Γερασίμου.
                  Ετσι μέσα σε λίγα λεπτά τα λασπόνερα "κατάπιαν" εκατο και πλέον ετών ιστορίας! Χάθηκαν εκκλησιαστικά ιερά κειμήλια, θαυματουργές Εικονες, άμφια και ιερά σκεύη.
        
       
                          Ο Θρόνος της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε-εντοπίστηκε καλυτερα πολλά μετρα μακριά απο τόν Ιερό Ναό.
                     Απο την μανια της κακοκαιρίας σώθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και ο μεγάλος ξύλινος Σταυρός της Εκκλησίας.

     
                          Τετοιο φαινόμενο ειχαν χρόνια να ζήσουν οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς. Και φυσικά δέν μιλάμε για σεισμούς...
                     Οπως βλέπετε καί στίς φωτογραφίες η περιοχή, οπου το ιστορικό Εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, παρουσιάζει όψη βομβαρδισμένου τοπίου!

    
                        Το μοναδικό αυτό Εκκλησάκι της Θαυματουργού Αγίας Βαρβάρας κτίστηκε λίγα χρονια πρίν τό 1920, (σήμερα εχει "ζωή" 95+ ετών!) μέσα σε μια σπηλιά! Ειναι ακριβώς δίπλα στον δρόμο που οδηγεί στό Αργοστόλι!

     
                          Οπως λέει η παράδοση τό 1912 ενα μικρο παιδί επεσε στην χαράδρα (εχει μεγάλο βάθος) αλλα δέν έπαθε τίποτα! "Προσγειώθηκε χωρίς να πάθει το παραμικρό", γράφει ο ιστορικός της εποχής! Κι'αυτό "χάρη στήν παρέμβαση μια γυναίκας πού ηταν ντυμένη στά λευκά", συνεχίσει ο ιστορικός. Λίγα χρονια αργοτερα, "κάτοικοι που κατέβηκαν στην χαράδρα βρήκαν σε μια σπηλιά την θαυματουργό Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας"... Διαβάζω στό ιστορικό.

     
                           Γι'αυτό πρός τιμήν της εκτισαν ενα εκκλησάκι, το οποιο γιορτάζει στίς 4 Δεκεμβρίου με τίς νοικοκυρές να βράζουν στάρι και να τό προσφέρουν στούς πιστούς!
                      Ενας αλλος ιστορικός μας λέει πως η περιοχή που κτίστηκε τό εκκλησάκι ονομαζόταν Αγιος Βάρβαρος. Και ηταν το ονομα κάποιου ξένου ασκητή, που ειχε βρεί καταφύγιο στή σπηλιά γύρω στό 1500μΧ.
                      Γεγονός πάντως ειναι οτι η Αγία Βαρβάρα εχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει πολλά θαύματα.
                      Σήμερα ολοι ψάχνουν να βρουν την θαυματουργό εικόνα της Αγίας Βαρβάρας που την παρέσυραν τα νερά της μεγαλης βροχής και εχει χαθει στα λασπόνερα.
                     Ειμαι βέβαιος πως η Εικονα θα βρεθει και θα τοποθετηθεί καί πάλι στη θέση της. Στο στασίδι της. Στο θρόνο της μέςα στο Εκκλησάκι, για να μας ευλογεί και να μας βοηθάει...
Γιώργος Κοντονής


Δεν υπάρχουν σχόλια: