Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΔΩ ΠΑΤΜΟΣ...

          
      
                 Μέ ολες τίς τιμές που αρμόζουν, εορτάστηκε στήν Πατμο η Μετάσταση του Προστάτου και Εφόρου, του Πανέμορφου Νησίου μας, του ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελικού Ιωάννου του Θεολόγου.
              Χιλιάδες ηταν οι πιστοί που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τίς Θείες Ευχαριστίες...

    
                     Ολα εγιναν με τήν Εκκλησιαστική Τάξη. 
                 Τάξη, που αρμόζει και φυσικά που γίνεται σύμφωνα με τό Πατμιακό Τυπικό τής Σεβάσμιας Ιεράς Πατριαρχικής καί Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, αφ'ενός  και της Πατριαρχικής Εξαρχίας τής Πάτμου, αφ'ετέρου.

     
                          Να προσθέσω οτι των Εκκλησιαστικών Ακολουθιών στην μέν Ιερά Μονή προεξήρχε ο Καθηγούμενος, της Πατριαρχικής, ο Εξαρχός της Πάτμου ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Κύριλλος,  στό δε Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως χοροστάτησε, ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας ο Σεβασμιότατος κ. Αμφιλόχιος.

     
                        Ειναι γεγονός, πως σε ολες τίς Θρησκευτικές Εκδηλώσεις, χιλιάδες ηταν οι πιστοί, οι κληρικοί και οι λαϊκοί απο διάφορα μέρη τής Ελλάδος, αλλα και της αλλοδαπής, που έσπευσαν καί τίς παρακολούθησαν!

                        
                        Καί πράγματι ηταν συγκινητικό να βλέπεις τον κόσμο να προσέρχεται με δάκρυα στά μάτια, να προσκυνά την θαυματουργό Εικόνα της Αποκαλύψεως καί να ζητά την βοήθεια του Πανάγαθου Θεού, του Κυρίου και της Παναγίας Μας.
                   Χρόνια πολλά και τού χρόνου.
Γιώργος Κοντονής
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: