Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ



          
               Με τίς Τιμές που αρμόζει σε τέτοιες εκδηλωσεις Μνήμης, ο Πειραιάς Τίμησε τήν Μνήμη ολων εκείνων που επεσαν στην μανία τών Τούρκων το 1922!
                 Ετσι μετά τήν Θεία Λειτουργία της Υψωσης του Τιμίου Σταυρού, ο καλός μου φιλος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ, ετέλεσε τό Ιερό Μυστήριο της Αναιμάκτου Θείας Μυσταγωγίας, στόν Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στήν Νέα Καλλίπολη του Πειραιά.

      
                  Μετά τήν Θεία Λειτουργία, εγινε στόν χώρο έξω απο τόν ΙΝ καί μάλιστα με πολύ μεγαλη επιτυχία, η καθιερωμένη σεμνή τελετή της Γενοκτονίας τού Μικρασιατικού Ελληνισμού. 
                 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στήν Προτομή του Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης.
                 Άρχισε με τήν ευλογία των κολλύβων απο τον Σεβασμιότατο Μητροπολιτη του Πειραιά κ. Σεραφείμ και στή συνέχεια εγινε η κατάθεση  στεφάνων στήν Προτομή του Χρυσοστόμου Σμύρνης.

     
                      Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής στήν Μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο Μητροπολίτης του Πειραιά απένειμε βραβεία σε τρείς αριστούχους μαθητές της Ενορίας της Αγίας Παρασκεύης, εκει στήν Νέα Καλλίπολη, κάτω απο τα χειροκροτήματα τού κόσμου που ειχε κατακλύσει την περιοχή...

      
                          Εχουν περάσει απο τοτε, απο τον Σεπτέμβριο τού 1922 που γράφτηκε μια ακόμα μαύρη, μια ακόμα απο τίς πιο τραγικές μαύρες σελίδες του Ελληνικού Εθνους, εχουν περάσει 93 χρονια και ΟΥΔΕΙΣ θα ξεχάσει εκείνες τίς φοβερές στιγμές...

        
                   Ειναι γεγονός οτι τοτε ο Ελληνισμός έπαθε την μεγαλύτερη καταστροφή τής σύγχρονης ιστορίας του.  Το Ελληνικό στοιχειο σφαγίαστηκε και λεηλατήθηκε απο τα Τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν στήν Σμύρνη!

       
                        Θα πρέπει να τονίσω πως στο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Πειραιά ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό κι'Αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής και στάθηκε ιδιαίτερα στο μέρος εκεινο που λέει "όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν", καθώς και στο χωρίο "Ζω δέ ουκετι εγώ, ζή δέ εν εμοί Χριστός", σχολιάζοντας το, με το σήμερα...
Γιώργος Κοντονής 


Δεν υπάρχουν σχόλια: