Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ (ΤΗΝΟΣ 4)

            Οσο πλησιάζει ο Μεγάλος εορτασμός της Μεγαλοχαρης, η καρδιά μας, κτυπά πιο γρήγορα και η επιθυμία μας ειναι μια. Να βρεθούμε για αλλη μια φορα κοντα Της. Κοντά στην Μητέρα Μας στην Παναγία. Σ'Εκεινη που ολους μας αγαπά και μας προστατεύει.
          Σημερα στο καθημερινό αφιέρωμα μας στην Υπεραγία Θεοτοκο, θα μιλήσουμε για την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου. Εδω οπου μόνασε η Αγία Πελαγία, η οποία είδε το όραμα για την Εικόνα της Παναγία Μας, στην Τήνο.
          Η Μονή Κεχροβουνίου, ειναι γνωστή και ως το Μοναστήρι της Κυρας των Αγγέλων.
              Στό χωριό Αρνάδος βρισκεται η Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
          Μάλιστα το χωριό αυτο συνδέει την ιστορία της Μονής με την ιερή και Θαυματιυργή Εικόνα της Παναγίας, αφου εδω μόνασε καί η Αγια Πελαγία. Οπως λέει η παράδοση, η ιερα Μονή, η οποία ειναι κτισμένη σε απότομη πλαγιά πάνω απο την θάλασσα, ιδρύθηκε γύρω στον δέκατο (10) αιώνα, απο τρείς αδελφές μιας εύπορης οιογένειας.
          Θα πρέπει, με τήν ευκαιρια να τονισω, οτι ολα εδω θυμίζουν νησιωτικό οικισμό!
          Στο αφιερωμένο στήν Κοίμηση της Θεοτόκου καθολικό δεσπόζει τό ξυλόγλυπτο τέμπλο, ενω στο Μουσείο της Ιεράς Μονής φιλοξενούνται εικόνες του 18 και του 19  αιώνα! Ακομα πρέπει να υπογραμμίσω πως, στήν βιβλιοθήκη της Μονής φυλάσσονται περισσότεροι απο 2000 τόμοι!
          Τωρα.
          Κάθε χρόνο, στίς 23 Ιουλίου, μεταφέρεται εδω η Θαυματουργή Εικόνα του Ευαγγελισμού, η οποία επιστρέφει στην Χώρα με μεγαλειώδη πομπή.
          Το αφιέρωμα μας στην Παναγια της Τήνου, στην Υπεραγία Θεοτόκο, στήν Μητέρα Μας, θα συνεχιστει αυριο...
Γιώργος Κοντονής









Δεν υπάρχουν σχόλια: