Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Α Ξ Ι Ο Σ

           Ανήμερα της πανηγυρικής εορτής του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, ο Μητροπολίτης Φωκίδος, ο Σεβασμιότατος κ. Θεόκτιστος, παρουσία των υπ'αυτού προσκεκλημένων Αρχιερέων Μητροπολιτών Θεοκλήτου Βρεσθένης, Πολυκάρπου Ισπανίας και του Θεοφιλεστάτου Κερνίστης Χρύσανθου, δεκάδων Μοναχών και Μοναζουσών, καθώς και εκατοντάδων πιστών, ενθρόνισε ως Πρωτοκαθηγούμενον της ΙΜ Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη.
            Ολοι οι Αρχιερείς με δάκρυα στα μάτια απο χαρά αναφώνησαν Α Ξ Ι Ο Σ  στον Γέροντα Νεκτάριο και τότε ολος ο κόσμος που ειχε συγκεντρωθεί φώναξαν ΑΞΙΟΣ  ΑΞΙΟΣ  ΑΞΙΟΣ.
         Δακρυσμένος ο Μητροπολίτης Φωκίδος ο Σεβασμιότατος κ. Θεόκτιστος, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη και στο εργο του, τοσο μέσα στήν Φωκίδα, οσο και σε ολη τήν Ελλάδα, τονίζοντας, τήν μεγάλη του καρδια που ειναι πλημμυρισμένη απο αγάπη. "Και για αυτό δικαια ο κόσμος, ο λαός τον αγαπά και τόν σεβεται", οπως χαρακτηριστικά ειπε ο Σεβασμιότατος.
         Ακόμα μίλησαν ολοι οι Αρχιερείς, ενω τόν πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίστης Χρύσανθος, ο οποιος αναφέρθηκε στήν ημέρα και στό πρόσωπο του Γεροντα Νεκταρίου, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Μητροπολίτη Φωκίδος.
         Στην αντιφώνηση του, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ευχαρίστησε ολους τους Μητροπολίτες που πήραν μέρος στόν εορτασμό του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, καθώς και στίς πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια δημιουργίας της ΙΜ, αλλά και για την συμμετοχή τους στην ενθρόνισή του, ως Πρώτου Καθηγούμενου της ΙΜ Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνες και Σεραφείμ Σαρώφ.
            "Απο τήν πρωτη ημερα που ήρθα εδώ, προσήλθαν κοντά μου ψυχές που εμπιστεύτηκαν στά χέρια εμού του αναξίου καί αμαρτωλού τίς ψυχές τους για να τίς οδηγήσω στήν βασιλεία των Ουρανών", τόνισε συγκεκριμένα ο πνευματικός μου πατέρας ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης και κατέληξε απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο "Σήμερα γράφετε Ιστορία, διότι ο Πολυευσπλαχνος και Πολυελεος Θεός μας, διάλεξε την Υμετέρα Σεβασμιοτητα, για να ενθρονίσει τον πρώτο Ηγούμενο της ΙΜ ταύτης".
              Μετα τήν πανηγυρική Θεια Λειτουργία εκατοντάδες ανθρωποι για να σημάνουν τα σήμαντρα ανέβηκαν πάνω στό μεγαλύτερο καμπαναριό. Ηταν πραγματικά μια πανδαισία να ακούς να ηχούν τα 400 σήμαντρα και οι 62 καμπάνες!
          Και υστερα προσφέρθηκε τό Μοναστηριακό κέρασμα και ακολούθησε η Μοναστηριακή τράπεζα.
          Α Ξ Ι Ο Σ
Γιώργος Κοντονής

















Δεν υπάρχουν σχόλια: