Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

"...ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΓΙΟΥΣ"!

          Στον Αθω, γίνονται εορταστικες Ακολουθίες, για τήν εορτή των Αγίων Βατοπαιδινών Πατέρων.
Στις Ακολουθίες προεξάρχει ο Μητροπολίτης Αυστρίας, ο Σεβασμιότατος κ. Αρσένιος, τόν οποιο υποδέχθηκαν με τιμές, ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ και η αδελφότητα.
          Κατα τήν (προχθεσινή) υποδοχή του Μητροπολίτη  Αυστρίας, σχηματίστηκε πομπή, η οποία κατευθύνθηκε στό Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οπου τελέστηκε Πανηγυρική Δοξολογία. Ακολούθως εγινε προσφώνηση του Ηγουμένου και η αντιφώνηση του Μητροπολίτου.
          Ο Καθηγούμενος Εφραίμ στήν προσφώνηση του, αναφέρθηκε στόν προκάτοχο, του Μητροπολίτη Αρσενίου στόν Κυρο Μιχαήλ, καθώς και στούς πρόσφατα Αγιορείτες Οσίους Παισιο και Πορφύριο, τους οποίους Αγιοκατέταξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τόνισε οτι "το Αγιο Ορος δείχνει πως παράγει Αγίους"!
            Απο τήν πλευρά του ο Μητροπολίτης Αυστρίας ευχαρίστησε τον Αγιο Καθηγούμενο για την πρόσκληση και υπογράμμισε παράλληλα τους στενούς και πνευματικούς δεσμούς που είχε με το Μοναστήρι, απο τότε που ηταν φοιτητής.
           "Σας θαυμάζω απο μικρό παιδί για το εργο σας, τόσο το ιεραποστολικό, οσο και πνευματικό , αλλα και για το ήθος σας και τον ασκητικό σας μοναχισμό"! Τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος κ. Αρσένιος, απαυθυνόμενος στον Καθηγούμενο κ. Εφραίμ...
           Στο τελος ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε στόν Μητροπολίτη Αρσένιο μια εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας. Και ο Σεβασμιότατος χάρισε στον Καθηγούμενο Εφραίμ ενα σετ επιμάνικα, που εχουν κεντημένα επάνω την εικόνα του Αποστολου Παύλου!
Γιώργος Κοντονής















Δεν υπάρχουν σχόλια: