Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

           Γεμίζει με κόσμο, καθημερινα η Αγία Τριάδα στόν Βυρωνα.
           Χιλιάδες πιστοί απο το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου συρρέουν στόν Καθεδρικό Ιερό Ναό τής πόλης για να προσκυνήσουν την Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γοργουπηκόου, που ηρθε απο τό Πατριαρχείο Ιερουσαλύμων.
           Μετα την υποδοχή της Θαυματουργής Εικόνας, τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, στόν οποιο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Εδω θα μου επιτρέψετε να πω, πως με τόν Σεβασμιότατο κ. Δανιήλ,, ειμαστε συμμαθητές στό Δημοτικό Σχολείο κατω εκει στήν Νέα Μανωλάδα.
           Στό κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού, αφου ευχαρίστησε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τόνισε μεταξυ άλλων.
           "Η Ιερά Εικόνα τής Παναγίας, οπου σήμερα βρίσκεται ανάμεσα μας, μεταφέρθηκε απο τούς Αγίους Τόπους, εδώ στήν Ενορία της Αγίας Τριαδος, για να μας συνδέει ετσι, με τήν Αγία Γή. 
        Εκει οπου τελέστηκε το μυστήριο τής σωτηρίας μας.
        Εκει οπου γεννήθηκε ο Κύριος Μας.
        Εκεί πού δίδαξε.
        Εκεί που θαυματούργησε.
        Εκεί που Σταυρώθηκε. Και
        Εκεί που Αναστήθηκε."
        Καθημερινά γίνονται Θείες Λειτουργίες πρός Δοξα και Τιμή τής Παναγίας Γοργουπηκόου στην Αγία Τριάδα του Βύρωνα, οπου και θα παραμείνει εως και τήν Κυριακή 21 Ιουνίου, οπότε και θα επιστρέψει στά Ιεροσόλυμα.
           Βοήθεια μας.
Γιώργος Κοντονής







Δεν υπάρχουν σχόλια: