Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Α Ξ Ι Ο Σ...

            Κωνσταντινούπολη.
              Φανάρι.
              Αγιος Γεώργιος. Πάνσεπτος και Πατριαρχικός Ιερός Ναός.
              Κυριακή της Ορθοδοξίας.
              Ειμαστε λιγο μετα την Πατριαρχική και Συνοδική Θεια Λειτουργία και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε το Οφφίκιο του Αρχοντος Διδασκάλου του Γενους στόν Ομότιμο καθηγητή Γλωσσολογίας, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καλο μου φιλο Γιώργο Μπαμπινιώτη.
          Στήν ομιλία του ο Παναγιότατος αφου υπογραμμισε τήν μεγάλη και ιδιαίτερη προσφορά στήν Παιδείαν και στην Εκκλησίαν του καθηγητή και δασκάλου του Γένους, προέτρεψε τον Αρχοντα Γιώργο Μπαμπινιώτη λέγοντας. "Παραμείνατε δάσκαλος, ο οποιος θα γαλουχεί τους νέους με το Σταυροαναστασιμο Πολιτισμόν της Ορθοδοξίας, με τό ήθος της Θυσιαστικής ελευθερίας και της αυθυπερβάσεως"!
             Ο νέος Αρχων ο καθηγητής και δάσκαλος του Γένους, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, απαντώντας στον Παναναγιοτατο, μεταξυ άλλων τονισε. "Ως επιστήμων, ως πνευματικός ανθρωπος και κυρίως ως απλός Χριστιανός, θέλω δημόσια να δηλώσω την πεποίθηση μου οτι η Ορθοδοξία ειναι ενα στοιχειο αχώριστα συνυφασμένο με τή συνειδησή μου ως Ελληνος. Δίδασκα και διακηρύσσω πάντοτε οτι μια σειρά απο υπαρξιακές και ιστορικά θεμελιωμένες  έννοιες του Ελληνισμού ειναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την Ορθοδοξία. Τετοια λχ ειναι η έννοια του Γένους, που σφράγισε τόν Ελληνισμό τα χρονια της σκλαβιάς. Ειναι έννοια και η λέξη η οποία αναδύθηκε μέσα από την υπόδουλη πατρίδα και σήμανε αυτούς που εχουν κοινή την Ορθόδοξη πίστη και κοινή την Ελληνικη γλώσσα"!
             Στο τελος της εκδήλωσης ο Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος, συνεχάρη και τήν οικογένεια του νέου Αρχοντος, καθώς καί τούς συγγενείς και φίλους που "προσήλθαν στο Κέντρο της Ορθοδοξίας, για να τιμήσουν τόν Γιώργο Μπαμπινιώτη".
         Α  Ξ  Ι  Ο  Σ
Γιώργος Κοντονής











Δεν υπάρχουν σχόλια: