Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΑΥΛΟΣ

            Εδώ Κόρινθος.
          Με ιδιαιτερη λαμπρότητα, αλλά και οπως αρμόζει στόν Μεγάλο Απόστολο των Εθνών Παύλο, τόν Ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος, εγινε στήν Κόρινθο, οπου ειναι και ο Πολιούχος ΙΝ και φυσικά ιδρυτής της Εκκλησίας της Κορίνθου, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
          Τόν Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Συνοδικός Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο Σεβασμιότατος κ. Ευστάθιος, ο οποιος χοροστάτησε. Μαζύ του ηταν οι Μητροπολίτες.
          Γαβριήλ Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας.
          Χρυσόστομος Χαλκίδος.
          Χρυσοστομος Μεσσηνίας
          Παντελεήμων Μαρωνείας και Κομοτηνής.
          Μάξιμος Ιωαννίνων.
              Τιμόθεος Θεσσαλιωτιδος και Φαναριοφαρσάλων. Καί
          Κωνσταντίνος Μεγάρων και Σαλαμίνος.
          Ολοι ηταν καλεσμένοι του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου Διονυσίου, ο οποίος και ευχαρίστησε τόν εκπρόσωπο του Μακαριοτάτου, οσο και τούς υπολοίπους Μητροπολίτες, οι οποιοι ηρθαν στήν Κόρινθο καί τίμησαν τις εκδηλώσεις πρός τιμή του Αποστόλου Παύλου.
          Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο Συνοδικός κ. Ευστάθιος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, για τήν πρόσκληση, αλλα και για τόν επι σειρά ετών επιτυχή εορτασμό τής μνήμης του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στην όμορφη Κόρινθο.
           Για τίς σημερινές εκδηλώσεις στην Κόρινθο και στήν Αθήνα πρός τιμή του Αποστόλου Παύλου, θα διαβάσετε σε επόμενα σχόλια μας και ρεπορταζ στο ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Γιώργος Κοντονής



















Δεν υπάρχουν σχόλια: