Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ι Ο Υ Σ Τ Ι Ν Ο Σ

                          "Ο ρόλος του Επισκόπου ειναι να ανάβει κεριά,
                            μέσα στό σκοτάδι των ψυχών, να φανερώνει στούς
                            ανθρώπους το αληθινό φως, να μπολιάζει τόν κόσμο
                            με τό φώς τής Αναστάσεως"
           Αυτά τόνισε μεταξυ άλλων στόν ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ο Σεβασμιότατος Ιουστίνος.
       Η ενθρόνιση, πού εγινε με λαμπρότητα και με ιδιαιτερη επισημότητα τήν Δευτέρα, στόν Μητροπολιτικό Ιερό Ναό τής Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος, απο τον Μακαριοτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνων και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και ηταν παρούσα σχεδόν ολόκληρη η Ιερά Σύνοδος, ηταν εντυπωσιακή.
       Λιγο νωρίτερα στήν συμβολή τών οδών Μεταμορφώσεως και Αργυρουπόλεως, εκεί οπου το παλιό Δημαρχείο, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, καλωσόρισε τον νέο Ποιμενάρχη τής Πόλης.
       Εκεί, ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος τού παρέδωσε τήν ποιμαντορική ράβδο και ακολούθως σχηματίστηκε πομπή, η οποια και κατευθύνθηκε στην Μητροπολη, ενω ο κοσμος που ειχε συγκεντρωθεί φώναζε Α Ξ Ι Ο Σ.
       Στό καλωσόρισμα του ο δήμαρχος μεταξυ άλλων ανέφερε. "Η εκλογή σας σηματοδοτεί μια νέα εποχή, μια νέα σελίδα, μια καινούργια ημέρα για τήν Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και για τήν ευρύτερη περιοχή, ο προσφυγικός λαος της οποιας  ειναι φιλήσυχος, με πίστη στο Θεό και σεβασμό στο Συνάνθρωπο και στούς Θεσμούς". Μίλησαν ακόμα. Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ο Μητροπολίτης Φλώρινας, ο τοποτηρητής κ. Ανθιμος, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης και ο Περιφερειαρχης.
       Ο νέος Μητροπολίτης ο Σεβασμιότατος κ. Ιουστίνος, στον ενθρονιστήριο λογο του, αφου ευχαρίστησε τόν Αρχιεπισκοπο κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, τόνισε μεταξυ άλλων οτι, "Δέν θα εξαγγείλω τό πρόγραμμα, ουτε θα πρωτοτυπήσω γιατί στην εκκλησία δεν πρωτοτυπούμε, ερχόμαστε ως ακόλουθοι τών πατέρων μας".
         Α Ξ Ι Ο Σ
Γιώργος Κοντονής
    














Δεν υπάρχουν σχόλια: