Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

"Ο ΟΥΡΑΝΟΠΟΛΙΤΗΣ"

            "Η αγάπη του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικαλάου πρός τον συνάνθρωπο ειναι ενα μήνυμα πρός τόν καθένα..."!
          Τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αμέσως μετα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Νικαλάου Σελέντη, που έγιναν προχθές στην Χαλκίδα.
          Στήν ομιλία του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο Σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος τονισε ιδιαιτερα πολύ την ζωή και το εργο του Μακαριστού προκατόχου του Νικολάου, λέγοντας οτι "σημερον μυροβλίζει η κτίσης και δέν ειναι μόνο η άνοιξη που μυρίζει. Ειναι οι ατμοί των πνευματικών αγώνων και καμάτων του αείμνηστου Ιεράρχη. Ο Νικόλαος ηταν Ουρανοπολίτης..."!
             Επειτα τον λόγο πήρε ο αδελφός του, ο οποίος ανάμεσα στά αλλα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, για την τιμή πρός τόν προκάτοχο του.
         Αμέσως μετά οι Αρχιεπισκοπος και οι Αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιον υπερ αναπαυσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου. Υστερα ο Αρχιεπίσκοπος, εκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικολάου, που οπως ειπε ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος ηταν "...ο Νικόλαος ενα δώρο Θεού στην εκκλησία και ιδιαίτερα στην Μητρόπολη Χαλκίδος. Η απλότητα, η ταπεινότητα, η εργατικότητα και η αγάπη του προς τον συνάνθρωπο ειναι ενα μήνυμα πρός τον καθένα..."
            Αιωνία η μνήμη του.
Γιώργος Κοντονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: