Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΛΟΓΟΣ ΝΑΙ. ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ...

• "Χρειαζόμαστε λόγο και οχι λόγια..."!
• Ουρές πιστών για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα.
• Η απάντηση στον Νίκο Φίλη...

           "...Τα λόγια έφεραν αυτόν τόν τόπο σε αυτή την κατάσταση, γιατί έλειψε ο λόγος"! Τόνισε χθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από τον ΙΝ της Αγίας Βαρβάρας, οπου πήγε μαζύ με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πρισκύνησαν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.
           Αμέσως μετά ο Μακαριότατος εξέφρασε τόν θαυμασμό του γιά τούς ανθρώπους, τούς πιστούς που με υπομονή περιμένουν καθε ημερα πολλές ώρες για νά προσκυνήσουν το Σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας.
           "Θαυμάζω το μεγαλείο και τόν ψυχισμό αυτού του λαού. Πρέπει να ειμαστε υπερήφανοι για αυτόν τον λαό. Δεν πρέπει να τον περιφρονούμε. Η αισιοδοξία μας για το αυριο κρύβεται στίς καρδιές αυτών των ανθρώπων. Θαυμασμός απεριόριστος και μεγαλείο το να περιμένουν αυτοί οι ανθρωποι 6 και 7 ολόκληρες ώρες, για να έρθουν και να εναποθέσουν τον ασπασμό στο τίμιο λείψανο της Αγίας Βαρβάρας" υπογράμμισε συγκεκριμένα ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος.
           Στή συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος μίλησε και για την συγκέντρωση φαρμάκων καθώς και υγειονομικού υλικού που δίνονται σε ασθενείς.
           Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα διάφορα σχόλια των τελευταίων ωρών, υπογραμμίζοντας πως, "ακούγονται διάφορα απο διάφορους επισήμους και μη. Δέν θελω να σχολιάσω και να αντείπω σε αυτά που λένε. Τα αφήνω να περάσουν απαρατήρητα, διότι για αυτά θα μιλήσει η ιστορία. Αλλά θα ήθελα να πω οτι αυτοί οι ανθρωποι ειναι κυρίως ανθρωποι των λόγων και τα λόγια, μας εχουν κουράσει. Τα λόγια έφεραν αυτόν τόν τόπο σε αυτήν την κατάσταση, γιατί έλειψε ο λόγος. Χρειαζόμαστε Λόγο και οχι λόγια"!
        Σε ερώτηση γιά τα λεγόμενα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ του Νίκου Φίλη, που μίλησε και για διαχωρισμό Εκκλησίας Κράτους, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος απαντησε. "Μήν χαλάσουνε την ατμόσφαιρα. Θελει πολύ συζήτηση και απαντήσεις εχουμε ολοκληρωμένες και αυτοί που σκέπτονται τέτοια πράγματα θα το μετανοήσουν"...
         Ειναι γεγονός πως καθημερινα οι χιλιάδες πιστοί, που ερχονται στόν ΙΝ της Αγίας Βαρβάρας, στον Ομώνυμο Δημο, δίνουν απάντηση και μαλιστα πολυ ηχηρή στον κ. Φίλη που μίλησε απαξιωτικά για τα Ιερά Λειψανα της Αγίας Βαρβάρας, τα οποια θα παραμείνουν ακόμα εδω για προσκύνηση μια εβδομάδα.
Γιώργος Κοντονής





Δεν υπάρχουν σχόλια: