Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Μ Π Ρ Α Β Ο !

• Ακλόνητοι οι Έλληνες στα Πομακοχώρια.
• Κάποιοι συνεχίζουν τίς ανθελληνικές αθλιότητες!
• Λειτουργία στο εκκλησάκι του Ιωάννου του Θεολόγου.

           Παρά τις παρακρούσεις κάποιων, που φθάνουν μέχρι και τό ανθελληνικό μένος, οι Ελληνες στα Πομακοχώρια, συνεχίζουν ακλόνητοι τον δύσκολο πράγματι αγώνα τους...
           Ετσι μία μάχη που δίνουν απέναντι πολλών γνωστών και αγνώστων, ειναι ο εκκλησιασμός τους, στά όμορφα ξωκλήσια που βρίσκονται στή Θράκη μας και μέσα στην "καρδιά", εκει στα Πομακοχώρια.
          Τήν Κυριακή λοιπόν, στό εκκλησάκι τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου στήν περιοχή Θέρμες, ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης, τίμησε την "Ημέρα της Μητέρας", την "Μάνα της Προσφυγιάς", οπως ειπαν. Εγινε Θεια Λειτουργία και στο τέλος πραγματοποιήθηκε υπαίθρια δεξίωση.
          Κάτω απο ενα θαυμάσιο καιρό, εκατοντάδες ηταν οι πιστοί που έσπευσαν "με κάθε μέσο πού θύμισε τα ράχια και τα παρχάρια του αγαπημένου μας Πόντου". Μου ειπαν πολλοί από τους πιστούς που ειχαν την χαρά να εκκλησιαστούν εκείνη την Κυριακή στο ξωκλήσι του Ιωάννου του Θεολόγου.
          Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Στέφανος, οι γονείς του οποίου ειναι πρόσφυγες. Μάλιστα συγκινημένος απηύθυνε, εδωσε ευχές πρός ολους. 
             "...Μας δόθηκε η ευκαιρία, ολοι μαζύ καί ο καθ'ενας χωριστά να ευχηθούμε 'χρόνια πολλά' και να ευχαριστήσουμε τη γλυκιά για τον καθένα μας ύπαρξη, τη Μητέρα μας". Δήλωσε μεταξύ άλλων, στούς δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης κ. Θεόδωρος Ρωμανίδης.
         Αντί αλλου σχολίου, το μόνο που θα υπογραμμίσω ειναι.
         Μπράβο.
Γιώργος Κοντονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: