Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

• Διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις...
• Ο Αγιος Νεομάρτυρας Αγαθάγγελος.
• Συλλείτουργο υπό τον Μητροπολιτη κ. Γαβριήλ.

           Με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκαν, προχθές Κυριακη, οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις που εγιναν στην Ακριτική Φλώρινα, στην μνήμη τού Αγίου Νεομάρτυρος Αγαθάγγελου, απο την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας Πρεσπών και Εορδαίας.
           Ο Αγιος Αγαθάγγελος μαρτύρησε στην πόλη Μοναστηράκι, Μπιτόλα.
           Την Κυριακή εγινε Συλλείτουργο, στο οποιο προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενω μαζυ του ηταν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμος και Φλωρίνης Θεόκλητος. Στη Θεια Λειτουργία ηταν ολόκληρη η τοπική και στρατιωτική ηγεσία και πλήθος πιστών.
           Πρέπει να υπογραμμίσω, πως στο διδακτικό του λόγο, ο Μητοπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, μίλησε για τον τυφλό του Ευαγγελίου, αλλα και για το λαμπρό παράδειγμα του γενναίου Αγίου Αγαθάγγελου, που "δεν δείλιασε ουτε στιγμή να διαλαλεί την ορθόδοξη πίστη του στούς Μουσουλμάνους, οι οποιοι αφού πρώτα τον βασάνισαν άγρια, εν συνεχεία τον αποκεφάλισαν"!
               Εν τω μεταξυ στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής φιλοξενείται η Ιερά Εικόνα τής Παναγίας Ελεούσης, η οποία μεταφέρθηκε προερχόμενη απο τήν Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, για να προσκυνήσουν οι πιστοί της Ακριτικής Πόλης, της Φλώρινας.
           Χρόνια Πολλά
Γιώργος Κοντονής

























Δεν υπάρχουν σχόλια: