Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ε Τ Η Π Ο Λ Λ Α

• Άφησε εργο στην Εκκλησία της Επαρχίας του.
• Εγραψε πολλα βιβλία και άρθρα...
• Ασχολήθηκε περισσότερο με την εξομολόγηση!

           Ο Κωνσταντίνος Φαραντάτος γεννήθηκε στήν Κεφαλλονια σαν χθες 2 Μαιου. Ο Κωνσταντίνος αργοτερα εμελε να παιξει ενα σπουδαιο ρολο στήν Ελλαδική Εκκλησια, την οποία απο πολυ μικρός αγαπούσε.
           Ετσι γρηγορα και μετά τις σπουδές του στο τμήμα της Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, "μπήκε" στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. 
           Λιγο αργότερα ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Διονύσιος τον χειροτόνησε Διάκονο και Πρωτοπρεσβύτερο!
           Ο Κωνσταντινος Φαραντάτος υπηρέτησε την Εκκλησία απο πολλές θέσεις, πρίν εκλεγή απο την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Νεας Ιωνίας Νέας Φιλαδέλφειας, τήν 25 Μαίου του 1994! Η χειροτονία του εγινε στίς 29 Μαίου, δηλαδη τεσσερις ημέρες αργοτερα!
           Μητροπολίτης πλέον ο Κωνσταντίνος ειχε ενα δύσκολο εργο αναλάβει. Ενα εργο που οπως ολοι ομολογούν "το έφερε εις πέρας με τον καλύτερο δυνατόν τροπο". 
           Στα 20 χρόνια της Ποιμαντορίας του, ανεγέρθηκαν και ανακαινίστηκαν Ιεροί Ναοί και Γηροκομείο... Εγιναν μαλιστα και νέες Ενορίες, ενω χειροτονήθηκαν πολλοί νεοι κληρικοί...  Ο Κωνσταντίνος ασχολήθηκε περισσότερο με την εξομολόγηση...
           Πλούσιο ειναι και το συγγραφικό του εργο. Ενω εγραψε και δημοσίευσε πολλα άρθρα, σε αρκετές  Αθηναϊκές εφημεριδες.
           Ο Σεβασμιοτατος πρώην Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Νέας Φιλαδέλφειας  Γέροντας  Κωνσταντίνος, στίς 2 Σεπτεμβρίου του 2014, με επιστολή του πρός την ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλαδος παραιτήθηκε, επικαλούμενος λόγους υγείας. "Η παραίτηση του αυτή ήρθε πρίν τόν εξετάσει η τριμελής Επιτροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος", ηταν η ανακοίνωσε της Ιεράς Συνοδου.
           Στα γενέθλια του χθες, ο Κωνσταντινος δέχθηκε τις ευχές του νεου Μητροπολιτη Νεας Ιωνίας Φιλαδελφείας του καλου μου φίλου του Σεβασμιοτατου κκ Γαβριήλ, οπως και των περισσοτέρων Ιερέων της Επαρχίας του, στήν οποια αφιέρωσε τήν ζωή του.
           Προσωπικα στον Σεβασμιοτατο Γέροντα μας τον Κωνσταντίνο, οπως και ολοι της Επαρχίας, στην οποία υπηρέτησε, ευχομαι ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ!
Γιωργος Κοντονής 

          




Δεν υπάρχουν σχόλια: