Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΣΚΟΥΡΤΑ!

           Σε πολύ γνωστά του μέρη βρέθηκε πρίν λιγες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
          Πήγε στον Μεγάλο Εσπερινό της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, στα Σκούρτα Βοιωτίας.
          Ο Μακαριότατος έτυχε θερμής υποδοχής, τόσο απο τον Γέροντα της Μονής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας Πολύκαρπο, την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ευπραξία, την αδελφότητα της Ιεράς Μονής, οσο και απο τούς πιστούς που έσπευσαν να εκκλησιαστούν και να συνομιλήσουν με τον Αρχιεπίσκοπο.
          Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Β' Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος, που αναφέρθηκε στα υψηλά νοήματα της Αναλήψεως.
          Ο Επίσκοπος Τανάγρας, ο οποιος χοροστάτησε στήν Ακολουθία του Εσπερινού, αφου χαιρέτησε και ευχαρίστησε τον Μακαριότατο, για την προσευχητική και ευλογιτική του παρουσία, αναφέρθηκε διεξοδικά στήν προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου. Ο κ. Πολύκαρπος μίλησε για την "καίρια συμβολή του, στην νηφάλια αντιμετώπιση της σύγχρονης πραγματικότητας", χαρακτηρίζοντας τον κ. Ιερώνυμο "άνθρωπο υπομονής"!
           Απευθυνόμενος επειτα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, στο πολυπληθές κοινό, φανερά συγκινημένος, μεταξυ άλλων τόνισε. "Στήριγμα του λαού μας, στις δυσκολίες, ειναι η πίστη στό Θεό"! Και ο Μακαριότατος συνέχισε. "Δέν πρεπει να μας πιάσει πανικός. Οι θεωρίες του υπερανθρώπου, οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση αδιεξόδου την ανθρωπότητα. Ομως υπαρχει διέξοδος και αυτή βρίσκεται στη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό".
             Και ακριβώς ετσι ειναι, έλεγαν συγκινημένοι οι πιστοι...
Γιώργος Κοντονής 



Δεν υπάρχουν σχόλια: