Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

• Τι σηματοδοτεί η Ανασταση του Κυριου Μας.
• Ερχεται η ελπίδα της ζωης.
• "Ανάστα ο Θεός, κρινων την γήν,,,".

           Η Μεγαλη ημερα της ελπίδας για την ζωη ήρθε...
           Ζυγώνει η μεγαλη στιγμη της Ανάστασης του Θεανθρωπου. Εκεινου, που αν και αθώος, θυσιάστηκε για την δικη μας σωτηρία. 
           "Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γήν...", θα ψάλλουν οι ιερείς σε ολους τους Ιερούς Ναούς της Ορθοδοξιας, παντου σ'ολη την γη.
           "Ανάστα ο Θεός, κρίνων τήν γήν...", θα ακούσουμε απο τους ιερείς μας, οι οποιοι θα φορούν λευκά άμφια, λευκή στολή και θα σκορπίζουν δάφνες στο Ναο...
           "Αυτο γινεται ως προειδοποίηση. Και ειναι σημείο προειδοποίησης για την ένδοξη Ανάσταση του Κυριου", μου ειχε πει σε συνεντευξη που ειχαμε κανει στην τηλεοραση, ο πνευματικός μας πατέρας στον Αγιο Κοσμα, εδω στην Νεα Φιλαδελφεια, ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ηλιάκης.
           Η σημερινη Ακολουθία γινεται σε ανάμνηση "της  αναπαυσεως του Χριστου εις τον ταφον, της καθόδου αυτου εις τον Αδην" γράφουν στα θρησκευτικά βιβλία τους οι ιστορικοί.
"Ναι, ετσι ειναι". Μου λεει ο καλος φιλος και γνωστος Αγιογραφος ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παναγιωτακοπουλος. Και συνέχισε. "Αυτη η προειδοποίηση ειναι η πρωτη Ανάσταση του Χριστου Μας, ο οποιος εφανερωθη στους νεκρούς".
           Η Ανάσταση του Κυριου Μας, σηματοδοτεί και την δικη μας ανάσταση. Μας φέρνει την ελπίδα για ζωή. Μας κανει καλύτερους. Μας δίνει δύναμη για να ξεπεράσουμε καθε δυσκολία. Ειναι η άνοιξη, το μέλλον, η ζωη...
Καλη Ανάσταση
Γιώργος Κοντονής




Δεν υπάρχουν σχόλια: