Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ι Ε Ρ Ο Σ Υ Λ Ο Ι !..

           Ειναι αδιανόητο αυτο που συμβαίνει τελευταία στις Εκκλησίες μας.
           Δέν υπάρχει ημέρα που να μην εχουμε και κάποιο νεο κρούσμα Ιεροσυλίας! 
           Οπου και αν...κοιτάξεις, οποια εφημερίδα και αν ανοίξεις ειναι σίγουρο, πως θα διαβάσεις και μια ληστεία που εγινε σ'εναν Ιερο Ναό!
           "Εδω στον Αγιο Κοσμά (στην Νεα Φιλαδέλφεια) έσπασαν και πήραν τά χάλκινα χερούλια απο τις πόρτες του Ναού. Και ακόμα προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα στο πλάι, αλλα επειδη δεν τα κατάφεραν εβαλαν βόμβα μολότοφ και ευτυχώς, φύλαξε ο Αγιος Κοσμάς, η φωτιά δεν πηρε εκταση εντός του Ναου..."! Μου έλεγε πριν λίγο ο πνευματικός μας πατέρας ο Αρχιμανδρίτης, ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης! Και εχει δίκιο. Το περιστατικό αυτο το έζησα...
Το ζητούμενο ειναι πως και με ποιο τροπο, πρεπει η καθε εκκλησία να πραστατευτεί απο αυτούς τους Ιερόσυλους;
           Τωρα...
           •Στα Φιλιατρά, εκει στο πάρκο οπου ο ΙΝ της Παναγίας της Βλαχέρνας το βραδυ της Δευτέρας καποιοι προσπάθησαν να διαρρήξουν την εκκλησια. Ομως καποιοι αλλοι που είδαν αυτές τις κινήσεις ειδοποίησαν την αστυνομία και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή!
           Το μόνο που κατάφεραν ειναι να κάνουν πολλές ζημιές έξω απο το Ναό.
           Οπως δήλωσε η προεδρος του συλλόγου Φιλοπροοδων, που εχει αναλάβει και την φροντίδα του πάρκου, οπου ειναι και η εκκλησια, η Παρασκευή Παντελάκη, εντός του ΙΝ, δεν υπάρχουν χρήματα η καποια πολύτιμα αντικείμενα!
           •Στα Ιωάννινα και στο χωριό Ανω Λάμψιστα, Ιερόσυλοι διέρρηξαν τον ΙΝ της Αγίας Παρασκευής. 
           Ο ιερέας αυτής της εκκλησίας ειπε στήν αστυνομία οτι, μόλις πήγε στην εκκλησια είδε πως μια πόρτα και ενα παράθυρο ειχαν παραβιαστεί! Οι Ιερόσυλοι εκλεψαν ασημένια αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας. Μεταξυ άλλων πήραν το Αγιο Δισκοπότηρο. Μια λαβίδα. Μία λόγχη. Και δύο μπρουτζινες κούπες!
           Το περιστατικό αυτο, κατα τον εφημέριο της εκκλησίας, εγινε το διήμερο 27, η 28 Απριλίου...
           Κάτι πρέπει να γίνει λοιπόν, ωστε να διαφυλάξουμε τα θρησκευτικά αντικείμενα λατρείας, που καποιοι Ιερόσυλοι εχουν βάλει στό μάτι!..
Γιώργος Κοντονής





Δεν υπάρχουν σχόλια: