Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Ο Ιερώνυμος θα εισηγηθεί λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών - Επικοινωνία με Μητσοτάκη


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Εκείνο που σκέφτεται σύμφωνα με πληροφορίες του patapolitika είναι να εισηγηθεί αύριο, Δευτέρα στην Ιερά σύνοδο την τέλεση λειτουργιών για το επόμενο δεκαπενθήμερο κεκλεισμένων των θυρών. Ένας Ιερεας και ένας ψάλτης. Ακολούθως θα παραμένουν ανοικτοί οι ναοί αν θέλει να προσκυνήσει κάποιος. Έτσι δεν παραβιάζεται το Σύνταγμα και πιο συγκεκριμένα τα άρθρα που αφορούν την θρησκευτική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των πολιτών. Αν υπάρξει αντίδραση στην Ιερα σύνοδο θα συγκαλέσει την ιεραρχία . Στην Ιερα σύνοδο μετέχουν 12 αρχιερείς, ενώ Στην Ιερα σύνοδο 82.

Σημειώνεται πως στην επικοινωνία με τον πρωθυπουργό ο Αρχιεπισκοπος έδειξε διάθεση συνεργασίας ενώ τονίζεται οτι τις τελευταίες μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος έχει ενημερωθεί από επιστήμονες για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνάθροιση των πιστών στους ναούς. Τα στοιχεία  αυτά πρόκειται να τα θέσει υπόψιν των 12 αρχιερέων στην αυριανή συνεδρίαση της Ιερεας συνόδου.

https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1041001/koronaios-epikoinonia-mitsotaki-me-ieronumo-mono-gia-atomiki-latreia-anoihtoi-i-naoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: