Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Εορτή Συνάξεως Παναγίας Διασωζούσης και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Ν. Ιωνία τιμωμένων Αγίων στη Ν. Ιωνία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύναξη Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Διασωζούσης και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Ν. Ιωνία τιμωμένων Αγίων στη Ν. Ιωνία
Πανηγυρικά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας εόρτασε την Κυριακή των Μυροφόρων, 12 Μαΐου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας την Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της επικαλουμένης «Διασωζούσης» της εκ Σπάρτης Μ. Ασίας και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Ν. Ιωνία τιμωμένων Αγίων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών κληρικών.
Το παρών έδωσαν βουλευτές, τοπικοί άρχοντες, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων καθώς και πλήθος πιστού λαού που προσήλθαν ευλαβικά στον Μητροπολιτικό Ναό για να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα της Θεομήτορος και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων που φυλάσσονται στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς, τα οποία και μετέφεραν οι αοίδιμοι προπάτορές μας από τη γη της Μικρασίας στη μητροπολιτική Ελλάδα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων ιδρυτών και κτητόρων της πόλεως της Ν. Ιωνίας Μητροπολίτου Πατάρων κυρού Μελετίου και Πρεσβυτέρου Ιωακείμ Πεσματζόγλου καθώς και των μελών και ευεργετών της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην λαμπρή αυτή εορτή της Συνάξεως της Θεομήτορος και των Αγίων προστατών της Ιεράς Μητροπόλεως, χαρακτηρίζοντας τα ιερά σεβάσματα ως μία διαρκή υπενθύμιση της ιστορίας και της μικρασιατικής καταγωγής, αλλά και ως μία αδιάσπαστη ενότητα μεταξύ των επιγόνων και των προγόνων της Ιωνικής γης.
Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο πατρικό στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του, ευχόμενος ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη να συνεχίζει την ακούραστη διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Θεομήτορος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού.
Ακολούθως στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού έλαβε χώρα η ετήσια εορταστική εκδήλωση της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας.
Αξίζει να σημειωθεί οτι τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων έως και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.














Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: