Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος στη συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους νέους









Με την εντυπωσιακή προσέλευση νέων παιδιών, μαθητών, φοιτητών και νέων ζευγαριών που ανταποκρίθηκαν και αυτή τη φορά πρόθυμα στο κάλεσμα του Επισκόπου τους, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 η καθιερωμένη μεταξύ τους συνάντηση στην κατάμεστη πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.
Επίσημος προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου και βασικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος, στον οποίο ο κ. Γαβριήλ επεφύλαξε θερμή υποδοχή.
Στην πράγματι καθηλωτική ομιλία του, ο κ. Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Εκκλησίας μας στην Ασία και στην Άπω Ανατολή, κάνοντας λόγο τόσο για τις ευκαιρίες, που η χάρις του Θεού συνεχώς προσφέρει, όσο και για τις επικίνδυνες, αλλά συνάμα και πνευματικά γοητευτικές προκλήσεις που επιφυλάσσονται.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης εστίασε στην έννοια του «δεδομένου» ή και του «αυτονόητου», τόσο στην καθημερινή, όσο και στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, η οποία εκλείπει στη μακρινή και μη Ορθόδοξη Ασία καθώς και στο μεγάλο και ταυτόχρονα άγνωστο σε όλους εμάς κοινωνικό,  φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο, που με τη βοήθεια του Θεού, επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης.
Η ανταπόκριση των παρισταμένων υπήρξε άμεση καθώς σειρά ερωτημάτων τέθηκαν προς τον ομιλητή με προσωπικές αγωνίες και παραδείγματα.  
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εξήρε τον απλό και ομολογιακό λόγο, καθώς και τον ιεραποστολικό ζήλο του Μητροπολίτου κ. Κωνσταντίνου, αναφερόμενος στην δύσκολη ποιμαντική δράση του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή, μέσα από την οποία ο ίδιος γίνεται ζωντανό παράδειγμα δύναμης, θέλησης και υπομονής για όλους μας, ενώ, αφού τον ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, του προσέφερε ως ευλογία, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της «Βουρλιώτισσας».
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: