Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εισηγητής σε Διεπιστημονικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Αθηνών

 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ θα μετέχει ως Εισηγητής στις εργασίες του Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα», το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2019 στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» (Πανεπιστημίου 30) του Κεντρικού Κτηρίου του Ε.Κ.Π.Α.
Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος θα μετέχει στις εργασίες του Διεπιστημονικού Συνεδρίου την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00π.μ. και θα αναπτύξει ομιλία υπό τον τίτλο: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ».
Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:00-20:30, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) και είναι αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων όσοι επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και ανθρωπιστικές κρίσεις ανά την υφήλιο κατά τα τελευταία έτη.
Οι συνεδρίες του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 και η Λήξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ώρα 10:00-19:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Κωστής Παλαμάς» του Ε.Κ.Π.Α. (Ακαδημίας 48 και Σίνα).
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ετήσια διεπιστημονικά συνέδρια των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος αποτελούν θεσμό, ο οποίος επιδιώκει τη συνάντηση έγκριτων και νέων ερευνητών καθώς και τη συνεργασία μεταξύ διεθνώς αναγνωρισμένων ερευνητικών κέντρων και φορέων πολιτισμού, με έμφαση στη διαχρονική σχέση των Θρησκειών με την Επιστήμη και την Κοινωνία.

Με το Συνέδριο αυτό, το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας επιθυμεί να συμβάλει στην έρευνα περί τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία αποτελούν ισχυρό αντιστάθμισμα στις οδυνηρές συνέπειες των κατά καιρούς δοκιμασιών και κρίσεων. Ο σεβασμός και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ζήτημα που εξαρτάται άμεσα από τον νομικό πολιτισμό των κοινωνιών, του οποίου θεμελιώδη παράγοντα διαμόρφωσης αποτέλεσαν και αποτελούν οι Θρησκείες.
Το Συνέδριο διεξάγεται στο πλαίσιο της επετείου της εκατονταετηρίδας της Συνόδου Ειρήνης του Παρισιού ή των Βερσαλλιών (1919), αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η ίδρυση της Κοινωνίας των Εθνών, ένα μεγάλο βήμα προς τη διαμόρφωση του διεθνούς πλαισίου θεμελιωδών συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: