Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Αγρυπνία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών από τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρες από 9.00μ.μ. έως 12.00π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας (πλησίον ΗΣΑΠ) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών υπέρ ενισχύσεως των εκπαιδευτικών και φωτισμού των μαθητών μας.
Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση το τίμιο χέρι του Μεγάλου Βασιλείου.
Ακολουθεί το Μήνυμα–Πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου:

ΜΗΝΥΜΑ
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ

***
Έφτασε πάλι η μεγάλη στιγμή της παιδείας! Οι τρεις Ιεράρχες αποτελούν πρότυπο πνευματικής και πολιτιστικής πορείας στη ζωή της Εκκλησίας. Δημιούργησαν το ελληνο-χριστιανικό μοντέλο και προσέφεραν μία διαχρονική εκπαιδευτική κατεύθυνση, νοηματοδοτώντας έτσι, όχι μόνο την απόκτηση τίτλων και πτυχίων, αλλά συνάμα και την πνευματική καλλιέργεια της ψυχής μας, τον έσω άνθρωπο, την πραγματική ευτυχία.
Σε αντίθεση με τα νέα ρεύματα της εποχής μας αποφασίσαμε να προσευχηθούμε! Να τιμήσουμε και να κατανοήσουμε βαθύτερα αυτό που οι τρείς Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας κατέλειπαν για την πραγματική μόρφωση και την παιδεία και όχι για την επίδειξη γνώσεων. Αξίζει να προβάλλουμε και εμείς την απαραίτητη και άρρηκτη αυτή σύζευξη Ελληνισμού και Χριστιανισμού. Αυτό ήταν το βίωμά τους, αυτή και η πορεία τους.
Σας καλώ όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, γονείς και παιδιά, μέσα από την προσευχή μας να τους τιμήσουμε και να τους παρακαλέσουμε να μας φωτίζουν, να ενισχύουν κάθε εκπαιδευτικό και να μας προσφέρουν το ύψιστο δώρο της πραγματικής παιδείας, την εν Χριστώ ζωή, που διαμορφώνει ανθρώπους ολοκληρωμένους με αγάπη, αλληλεγγύη, πνευματική καταλλαγή και συνύπαρξη.
Ελάτε παιδιά μου να προσευχηθούμε! Να ζητήσουμε την χάρη και τις πρεσβείες τους! Το έχουμε ανάγκη όλοι μας! Το έχει ανάγκη το σχολείο μας! Το έχει ανάγκη η παιδεία μας!
Ελάτε να βιώσουμε και εμείς την μεγάλη παρακαταθήκη που μας άφησαν για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.


Ο Μητροπολίτης
Ο Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: