ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων στη Νέα Ιωνία


Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων στη Νέα Ιωνία
Mε κατάνυξη τελέσθηκε την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών.
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον κ. Πέτρο Σουρέτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Intrakat, για την εκ βάθρων ανακαίνιση του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία, απονέμοντάς του την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, το παράσημο του Πολιούχου αυτής Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου μετ’ αστέρος.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ηλίας Καρατζάς, οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού για τον σημερινό άνθρωπο.
Προ του τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με τη χάρη και την ευλογία του Σαρκωθέντος Χριστού και οι νέοι της ενορίας έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φωτογραφίες: Ευστάθιος ΧιωλοςΔεν υπάρχουν σχόλια: