Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟ







Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 50 κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Λάρισα.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός μεν η τέλεση τρισαγίου στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο, ο οποίος την ημέρα αυτή εόρταζε τα ονομαστήριά στη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου και αφετέρου η υποβολή συγχαρητηρίων ευχών στον νέο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, με την ευκαιρία της πρόσφατης ενθρονίσεώς του.
Να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος διετέλεσε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους (Νοέμβριος 2013 – Μάρτιος 2014), οπότε γνωρίστηκε με τον ι. κλήρο της Πιερίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος πριν ενθρονιστεί είχε υποδεχθεί και ξεναγήσει τους κληρικούς της Πιερίας στο Συνοδικό Μέγαρο, στο πλαίσιο εκδρομής που πραγματοποίησαν στην Αθήνα.
Νωρίτερα οι κληρικοί προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσας Ραψάνης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λάρισας, όπου έψαλαν τμήματα του κοντακίου των Χριστουγέννων, που είναι ποίημα του Αγίου Ρωμανού Μελωδού και στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου, όπου προσκύνησαν το ι. λείψανο του Πολιούχου Αγίου.
Την ευθύνη διοργανώσεως ανέλαβε και διεκπεραίωσε με επιτυχία ο Σύνδεσμος Κληρικών Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.Μη.Κ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: