Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πλήθος κόσμου στο απογευματινό τσάι της Ενορίας Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου της Ιερά Μητροπόλεως Κίτρους

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το ετήσιο απογευματινό τσάι που  διοργάνωσε η Ενορία Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
Πλήθος ανθρώπων με διάθεση φιλανθρωπίας προσήλθαν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενορίας προκειμένου να ενισχύσουν και να ενδυναμώσουν το έργο προσφοράς και βοηθείας που επιτελείται.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης με θέμα «Η άσκηση των σχέσεων».
Ο Πάτερ Βαρνάβας, με το χάρισμα του λόγου που τον διακρίνει, κατάφερε να διεισδύσει σε ένα  σύγχρονο θέμα και να το αναλύει μέσα από το πρίσμα της πατερικής και αγιοπνευματικής παράδοσης.

Αμέσως μετά την ομιλία έγινε απονομή επαίνων στους νεοεισαχθέντες φοιτητές της Ενορίας που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης τιμήθηκε η νεωκόρος κα Ελευθέρια Παρθενίδου για την πολυετή διακονία της στην Ενορία.
Την εκδήλωση ευλόγησε και χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος με πνευματικούς λόγους αγάπης, συμβουλές και νουθεσίες καλωσόρισε τον φιλάνθρωπο κόσμο που έδωσε το παρών στο τσάι και περιέγραψε τον αγώνα αλληλεγγύης που γίνεται καθημερινά στην Ιερά Μητρόπολη, ένας αγώνας που βασικός χορηγός του, είναι η αγάπη όλου του κόσμου για τον συνάνθρωπο.
Το τσάι τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης,  οι τ. βουλευτές κ. Μαρία Μίχου και κα Άννα Μάνη, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Πρωτοπρεσβύτερος Σωκράτης Ξενίδης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ιδιαιτέρως τους εθελοντές που με ζήλο εργάστηκαν για την επιτυχία της.
Στο τέλος η Ενοριακή Χορωδία και Ορχήστρα ταξίδεψαν μουσικά το κοινό με όμορφα παραδοσιακά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και χοράρχη κ. Νικολάου Ξάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: