Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

H ετήσια συνάντηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων «Κων/νος εξ Οικονόμων» στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους



Με μεγάλη επιτυχία και   συμμετοχή πενήντα ιεροδιδασκάλων    από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδος διεξήχθη κατά το τριήμερο 1-3 Ιουλίου στην Κατερίνη η ετήσια συνάντηση – συνέδριο των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιερέων – εκπαιδευτικών «Κων/νος εξ Οικονόμων».  
            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δέχτηκε με πολλή χαρά τους συνέδρους στο Επισκοπείο, μοιράστηκε μαζί τους τις χαρές και τις δυσκολίες του λειτουργήματός τους και έδωσε πλούσιες ευλογίες σε όλους.   Στο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν τους και  μέσα σε εγκάρδια και αδελφική ατμόσφαιρα, έδωσε τις ολόθερμες Αρχιερατικές ευχές και ευλογίες του. 
            Οι σύνεδροι, μαζί με τις πρεσβυτέρες τους, λειτουργήθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Κατερίνης, τέλεσαν μνημόσυνο για τους αποβιώσαντες συναδέλφους τους, ξεναγήθηκαν στις φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφτηκαν Μοναστήρια και Ναούς της Επαρχίας και ενημερώθηκαν για το εν γένει πνευματικό και κοινωνικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας.
            Στην ειδική συνεδρίαση που είχαν, προέβησαν σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ασχολήθηκαν με  τα ιδιαίτερα προβλήματα της διακονίας τους ως ιερέων–εκπαιδευτικών.
Στο τέλος, συνέταξαν ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν την απαράδεκτη και κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών για την ονοματοδοσία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων,  εκφράζοντας ταυτόχρονα και την έντονη αγωνία τους για την γενικότερη τα τελευταία χρόνια  πολεμική και απαξίωση   των διαχρονικών αξιών της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης και ζωής στην Πατρίδα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: