Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Δελτίο Τύπου


Ολοκληρώθηκαν σήμερα με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 9ου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα «Για μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του», το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα, τις Σπέτσες και την Ύδρα, μεταξύ 5ης και 8ης Ιουνίου.
Ο τίτλος του συνεδρίου παραπέμπει στο γεγονός ότι είναι αμέτρητοι παγκοσμίως οι τόποι που χρειάζονται το «πράσινο της ελπίδας». Γύρω από αυτήν την ιδέα αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις από διακεκριμένους εισηγητές και έγιναν ζωηρές συζητήσεις για τη συνάφεια οικολογικών και κοινωνικών προβλημάτων τόσο μεταξύ τους όσο και με το παγκοσμιοποιημένο πλέον πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης και πολιτικής διακυβέρνησης.
Διαφωτιστικές υπήρξαν εν προκειμένω οι πυκνές αναφορές στην ελληνική πραγματικότητα, με έμφαση στο πρόβλημα της διαρκώς αυξανόμενης εισροής μεταναστών και προσφύγων στη χώρα και στους τρόπους με τους οποίους Εκκλησία, Πολιτεία και κοινωνικοί φορείς προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν.
Πολλοί σύνεδροι υπογράμμισαν ότι οι οικολογικές δραστηριότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η εκ μέρους του προβολή του «πολιτισμού της αλληλεγγύης» έχουν παγκόσμια απήχηση, ενώ εμπνέουν και ενθαρρύνουν θρησκευτικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και την επιστημονική κοινότητα, να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία τους με αυτό και τις δραστηριότητές τους στο δικό τους πεδίο.
Ευχαριστίες εκφράζονται προς τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τον Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και τους συνεργάτες του, προς τις τοπικές αρχές και τους φιλόξενους κατοίκους των δύο νήσων, οι οποίοι υποδέχθηκαν με αισθήματα σεβασμού και αγάπης τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και τους 180 συνέδρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: