Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Επιμορφωτική επίσκεψη των Ουκρανών φιλοξενούμενων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης




Αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Ξενώνα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο Σβορώνο, πενήντα παιδιά από  την Ουκρανία και συγκεκριμένα την Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Κιέβου, συνοδευόμενα από τους ιερείς και τους δασκάλους τους.
Οι δάσκαλοι των παιδιών συνοδευόμενοι από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, Πρεσβύτερο π. Ευάγγελο Γιαννίκη επισκέφθηκαν τη Δευτέρα το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, όπου συναντήθηκαν με τους Έλληνες συναδέλφους τους, με σκοπό τη συνεργασία, την επιμόρφωση και την ανταλλαγή πρακτικών και διδακτικών ιδεών.
Τους  Ουκρανούς εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν με θέρμη η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Λένα Παταρίδου και η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Μαργαρίτα Αμανατίδου, οι οποίες τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος.
          Ο κ.κ. Αμανατίδου και Παταρίδου στη συνάντηση που ακολούθησε, τόνισαν πως οι συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου, για φιλοξενία παιδιών και νέων από ομόδοξες χώρες,  φέρνουν κοντά τους λαούς, κάτι που είναι απαραίτητο, για να γνωρίζει ο ένας την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του άλλου στο πλαίσιο της ανάπτυξης σχέσεων φιλίας.
          Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί εκπαιδευτικοί εξέφρασαν αφενός τον εντυπωσιασμό τους για τις καινοτόμες δράσεις και το ακαδημαϊκό επίπεδο των μαθητών αλλά και την ικανοποίησή τους για τη ζεστή φιλοξενία που τους παρείχαν.
          Μέσα από αυτήν την επίσκεψη δόθηκε η δυνατότητα να καλλιεργηθούν δεσμοί φιλίας  ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς των δύο κρατών φέροντας πιο κοντά τις δύο χώρες στο πλέον προνομιακό επίπεδο επικοινωνίας, αυτό της εκπαίδευσης. Τέλος, να τονιστεί η συμβολή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Πιερίας κ. Δημήτρη Συριανίδη στην υλοποίηση της επίσκεψης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: