ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΣΑΔΑΣ Ν. ΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙO

   


 Συνάντηση στο Επισκοπείο Κατερίνης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ Ν. Πιερίας, με αφορμή την έναρξη των διεργασιών για τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με θέμα την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος».
          Το κτίριο του «Αγίου Φωτίου» αποτελεί ένα εμβληματικό κτίριο με ιδιαίτερη σημασία για την πόλη της Κατερίνης, έχει κατασκευασθεί τη δεκαετία του 1960, καταγράφηκε στην πρόσφατη κτιριακή καταγραφή της ομάδας εργασίας του ΣΑΔΑΣ και με τις πολυποίκιλες χρήσεις που φιλοξενεί, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου  με τους οποίους συζητήθηκαν αναλυτικά οι κτιριακές ανάγκες που υφίστανται με βάση τις πολλαπλές χρήσεις που φιλοξενούνται στο κτίριο.
          Τόσο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Γεώργιος όσο και το προεδρείο του ΣΑΔΑΣ, επεσήμαναν τη σημασία της διεξαγωγής αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση ενός αξιόλογου κτιριακού έργου, όπως είναι η αποκατάσταση του κτιρίου του «Αγίου Φωτίου», όπου μέσω των αρχιτεκτονικών προτάσεων που θα κατατεθούν από τους μελετητές, θα είναι εφικτή η επιλογή της καλύτερης αρχιτεκτονικής λύσης για την ανάδειξη του κτιριακού κελύφους και των χώρων που αυτό φιλοξενεί.

Γιώργος Κοντονής, Λέμυ Γ.Κοντονή

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Δεν υπάρχουν σχόλια: