Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ.

Ιερό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει 69 ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Αντιβασιλέως κυρού Δαμασκηνού Παπανδρέου και επι την συμπληρώσει 22 ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού Παπαχρήστου, τελέσθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Λόφου Αξιωματικών της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.
Παρέστησαν πλήθος ευσεβών χριστιανών οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη των μεγάλων ιεράρχών , καθώς και οι κατά σάρκα συγγενείς των μακαριστών ιεραρχών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ιεράρχες ειχαν συγγενικούς δεσμούς διότι η μητέρα του μακαριστού μητροπολίτου Δαμασκηνού ήταν κατά σάρκα αδελφή του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού.

Κατά την ομιλία του ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Κύριλλος Πάρης, αναφέρθηκε με πολύ αγάπη και σεβασμό στην πολυτάλαντο αγωνιστική προσωπικότητά του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού τόσον κατά την περίοδο που διετέλεσε μητροπολίτης Κορίνθου, όσον κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής ως αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αλλά και κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου ως αντιβασιλέας. Επίσης στην ομιλία του ο π. Κύριλλος αναφέρθηκε και στον θεάρεστον βίον και το πολυμερές πνευματικόν, ποιμαντικόν, και φιλανθρωπικόν έργον του αοιδίμου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Δαμασκηνού.
Μετά το πέρας του Μνημοσύνου δόθηκε κέρασμα προς όλους τους παρευρισκομένους συγγενείς των Ιεραρχών αλλά και σε όλους τους προσκυνητές του Ιερού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: