ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

8ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξου Θεολογίας

Η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης –τηρώντας την μακρά παράδοση των Διεθνών Συνεδρίων Ορθοδόξου Θεολογίας που έχουν διεξαχθεί τις περασμένες δεκαετίες– διοργανώνει το 8ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξου Θεολογίας υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τα πρώτα συνέδρια που διεξήχθησαν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1936 και το 1976 επικεντρώθηκαν στην ελπίδα και την προσμονή για την διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου. Το φετινό συνέδριο θα αποτελέσει την πρώτη διεθνή συνάντηση ακαδημαϊκών μετά την διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη τον Ιούνιο του 2016.  
Το 8ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξου Θεολογίας θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 21 έως τις 25 Μαΐου 2018. Το θέμα του συνεδρίου θα είναι: “Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Η Ορθόδοξη Θεολογία στον 21ο αιώνα” και θα διερευνήσει την σπουδαιότητα και τις επιπτώσεις της συνοδικότητας για την Εκκλησία και την κοινωνία σε έναν πλουραλιστικό κόσμο.
Οι επίσημες γλώσσες του συνεδρίου θα είναι τα Αγγλικά και τα Ελληνικά.
Η Τιμητική και η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλεί τους εν ενεργεία και ομότιμους καθηγητές  να συμμετάσχουν σε αυτό το ιστορικό συνέδριο και να υποβάλουν τις προτάσεις τους με σκοπό να δημιουργηθεί ένας εποικοδομητικός και κριτικός διάλογος.  
Στα γενικά θέματα του συνεδρίου περιλαμβάνονται: Συνοδικότητα (παρόν και μέλλον), Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Διασπορά, Ο ρόλος της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, Λειτουργικά και ποιμαντικά ζητήματα, Σχέσεις με άλλες Εκκλησίες και θρησκείες, καθώς και το μέλλον της Ορθοδόξου Θεολογίας.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου θα αναλάβει την αναζήτηση χώρων διαμονής για τους συμμετέχοντες σε προσιτή τιμή καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σύντομα. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες, τις εκδηλώσεις και να παρευρεθούν στα επίσημα γεύματα.
Οι φοιτητές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές και θα τους παρασχεθεί διαμονή καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου.
 
Εκ μέρους της Τιμητικής και της Οργανωτικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: