Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΟΛΗ Η ΥΔΡΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ Α Ξ Ι Ο Σ

Υδρα Σάββατο 28 Απριλίου 2018
Γράφει ο Στέφανος Φραντζής
            Για την όμορφη Υδρα η σημερινή ημέρα ξημέρωσε λαμπερή και γιορτινή.
            Ένα δικό μας παιδί, που αγαπά με πάθος την Εκκλησία, εισέρχεται από σήμερα στο Θυσιαστήριο και θέτει τον εαυτόν του στον Βωμό τού Θεού.        
           Ο Αρχιδιακονος π. Νεκταριος Δαρδανος, από πολύ πολύ νωρίς και συγκινημένος περίμενε την μεγάλη στιγμή που ήρθε κατά την διαρκείας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που έγινε στόν Καθεδρικό ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.







             Και όταν ο Γεροντάς του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγινας Υδρας και Σπετσών ο κ. Εφραίμ τόν κάλεσε για την Θυσία φωνάζοντας ΑΞΙΟΣ, όλο το Εκκλησίασμα φανερά συγκινημένο αναφωνούσε Α Ξ Ι Ο Σ  Α Ξ Ι Ο Σ  Α Ξ Ι Ο Σ
             Θα πρέπει να αναφέρω πως συγκινημένος και συνεχώς δίπλα του, παρακολούθησε την τελετή ο πατέρας του χειροτονηθέντος σε Πρεσβύτερο π. Νεκταρίου, Πρωτοπρεσβυτερος καί ο ίδιος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Υδρας ο π. Ακίνδυνος Δαρδανός, που τα μάτια του αρκετές φορές ήταν βουρκωμένα.                Μετά την Απόλυση ο νέος κληρικός μοίρασε το αντίδωρο μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ ο κόσμος φώναζε ΑΞΙΟΣ.
             Καί πρίν από την Απόλυση, ο Μητροπολίτης ο Σεβασμιότατος κ. Εφραίμ χειροθέτησε τόν π. Νεκταριο  σε Αρχιμανδρίτη.







             Στην τελετή της Χειροτονίας εκτός από τόν Μητροπολίτη Υδρας Σπετσών και Αιγίνης τόν Σεβασμιοτατο κ. Εφραίμ, πήραν μέρος και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, Ρεθύμνης κ. Ευγένιος καί ο Επισκοπος Σαλόνων κ. Αντώνιος.             Ήταν παρόντες οι τοπικές αρχές και πολλοί πολλοί καλεσμένοι.









              Α Ξ Ι Ο Σ 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ
             

Δεν υπάρχουν σχόλια: