Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΓΑΒΡΙΗΛ: "ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ"

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
          Καλεσμένος Τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η απόφαση του πρώην υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη με την οποία είχε καταργηθεί τό μάθημα των Θρησκευτικών!          
         Έτσι τώρα πλεόν το μάθημα των Θρησκευτικών δεν θα διδάσκεται σαν σε Κατηχητικό, αλλά  κανονικά όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια...



        "Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος οταν ξεκίνησε το θέμα εδώ και αρκετό καιρό έθεσαν τρεις βασικές προϋποθέσεις! Ότι το μάθημα πρέπει να έχει ορθόδοξο χαρακτήρα, δέν μιλάμε λοιπόν για Κατηχητικό η για θρησκειολογικό χαρακτήρα καί δεν είναι ωραίο να βάζουμε ετικέτες..."!
          Τόνισε χαρακτηριστικά  ο Σεβαμιότατος κ. Γαβριήλ στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στην απόφαση τού Νίκου Φίλη, ο οποίος μίλησε για σκοταδισμό και επιστροφή στόν Μεσαίωνα!!!
          Καί ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας έχει απόλυτα δίκιο όταν καταλήγοντας υποστήριξε πως τώρα πια "ζητάμε την υποχρεωτικότητα του μαθήματος και την διατήρηση των ωρών διδασκαλίας που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ωρολόγιο προγραμμα..."!          
          Επιτέλους να μπούν κάποια πράγματα στη σωστή θέση τους!



          Ο κ. Γαβριήλ υπήρξε για άλλη μια φορά εκπληκτικός στην ομιλία του-συνέντευξη του στην Τηλεόραση κάτι που το λένε σήμερα όλοι.
Γιώργος Κοντονής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: