Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Κυριακή μετά τα Φώτα

Σήμερα 14 Ιανουαρίου 2018 Κυριακή μετά τα Φώτα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ τέλεσε την ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό της «Παναγίας της Ιμβριώτισσας Σαλαμίνας» πλαισιούμενος από τον εφημέριο του ναού πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα και τον Διάκονο και μοναχό π. Καισάριο μέσα σε ένα γεμάτο ναό από πιστούς.
 
Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και ευχαρίστησε ολοκαρδίως τους εφημερίους του ιερού ναού «Εισοδίων της Θεοτόκου Αμπελακίων» της ιεράς μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Νείλο Μουσελή και αιδεσ, πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Φελεμέγκα, που μέχρι τώρα και όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν αόκνως στον ιερό ναό και θεράπευαν το εκκλησίασμα και εξήρε την προσφορά του μακαριστού μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, καθώς και του νυν μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ για την αγάπη τους, την μέριμνα τους ώστε ο ιερός ναός να συνεχίσει να εξυπηρετείται από τους προαναφερθέντες ως άνω κληρικούς,
Για ακόμη μια φορά παρουσίασε τον νέο εφημέριο του ναού πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Κατσιμπρή ο οποίος έχει γίνει αποδεκτός με αγάπη από το εκκλησίασμα όπως και οι προηγούμενοι ιερείς, καθώς εξήγησε και τι σημαίνει Πατριαρχικό Σταυροπήγιο όπως ο ναός της «Παναγίας της Ιμβριώτισσας Σαλαμίνας»
Μετά την απόλυση το εκκλησίασμα κατέβηκε στην αίθουσα για τον καθιερωμένο καφέ.
Για να ακούσετε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.panagia-imvriotissa.gr/audio/14-01-2018.mp3

Δεν υπάρχουν σχόλια: