Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΙΕΡΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
               Πανηγυρικά και με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του σεπτού του Αγίου καί ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Εοισκόπου Ιλλυρικού, στόν Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως Νέας Ιωνίας.
               Εδώ φυλάσσεται καί τό άφθαρτο το ιερό σκήνομα του Αγίου Ελευθερίου.
               Σήμερα-ανήμερα της μνήμης του Αγίου τελέστηκε με λαμπρότητα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ.
               Συμμετείχαν κληρικοί της Μητροπόλεως, με επικεφαλής του Πρωτοσύγγελο-Πανοσιολογιοτατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη
              Ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ στο κήρυγμα του κι'αφού αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας καθώς και στην έννοια της ελευθερίας, η οποία είναι η πραγμάτωση τού ανθρώπου ως προσώπου, καθώς καί "στην ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου να μιμηθεί το παράδειγμα του Αγίου Ελευθερίου και να ακολουθήσει τόν Χριστό...", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος.
               Την παραμονή της εορτή της μνήμης του Αγίου Ελευθερίου τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, που ήταν πανηγυρικός καί στόν οποίο χοροστάτησε ο πρώην Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, ο Γέροντάς μας Κωνσταντίνος, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητρόπολης με επικεφαλής τόν Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης τόν Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη τόν π. Τιμόθεο Ηλιάκη.
               Εκατοντάδες πιστών έσπευσαν να προσευχηθούν και να ασπασθούν το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Ελευθερίου, ζητώντας την βοήθειά του.
                Χρόνια πολλά.
Γιώργος Κοντονής 



Δεν υπάρχουν σχόλια: