Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αναχώρηση ΤιμίαςΖώνης από τη Ν. Ιωνία

































Πανηγυρική Θεία λειτουργία τελέσθηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 επί τη ιερά μνήμη του Αγ. Ιωάννου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, η Οποία και φιλοξενήθηκε από τις 3 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας στα πλαίσια των 90 ετών από τη θεμελίωση του Μητροπολιτικού Ναού.


Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς και άλλων Μητροπόλεων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά και στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, κατά την οποία ανέλυσε τόσο τα χαρίσματα, όσο και το ρόλο του Επισκόπου στην Εκκλησία, ενώ παράλληλα εξήρε την αξιοθαύμαστη υπομονή που υπέδειξαν όλο αυτό το διάστημα οι χιλιάδες των προσκυνητών που έσπευσαν από διάφορα μέρη της πατρίδος μας για να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου.

Εν συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ μετέφερε την Τιμία Ζώνη στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας προς ευλογία των ασθενών και ακολούθως στους Ιερούς Ναούς Αγ. Ευσταθίου Ν. Ιωνίας, Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Ιωνίας καθώς και στο Μετόχι των Αγιορειτών Πατέρων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, όπου και εψάλη δέηση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: