Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Πάνδημη Υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στη Νέα Ιωνία



Πανηγυρικά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας υποδέχθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 τη θαυματουργό και πάνσεπτη Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στα πλαίσια των 90 ετών από τη θεμελίωση του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.


Την πάνσεπτη Τιμία Ζώνη, η οποία και αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο από τον επίγειο βίο της Παναγίας μας, κόμισε στην Ιερά Μητρόπολη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ με τη συνοδεία πολεμικού αγήματος.

Τον Γέροντα Εφραίμ υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στη συμβολή των οδών Ηρακλείου και Κ. Βάρναλη.

Ακολούθησε μεγάλη λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, Εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων, Τοπικών Αρχόντων, Προέδρων και Εκπροσώπων Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων, Εκπροσώπων Σχολικών μονάδων καθώς και πλήθους πιστών.

Το παρών επίσης έδωσε  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κατά την επίσημη δοξολογία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ  προσφώνησε τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο με λόγους εγκωμιαστικούς, αναφερόμενος τόσο στη σεβασμία και χαρισματική προσωπικότητά του, όσο και στην πολυπληθή Αδελφότητα της Μονής, καθώς και λόγους ευγνωμοσύνης για την υψίστη τιμή και ευλογία να μεταφέρει την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, στην Τοπική μας Εκκλησία η Παναγία μας είναι ανάμεσά μας! Η Παναγία Μητέρα μας είναι Εκείνη που έφερε στον κόσμο το Φως, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Η παρουσία Της στον κόσμο σηματοδοτεί την ευλογημένη ελπίδα, που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη να την διατηρήσουμε ζωντανή. Ας παρακαλέσουμε την Παναγία μας να μας διατηρήσει άσβεστη αυτή την ελπίδα και να μας δώσει τη βεβαιότητα ότι ο Υιός Της μπορεί να αποτελέσει για τον κάθε έναν από εμάς τη σωτηρία».

            Στην αντιφώνησή του ο άγιος Καθηγούμενος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την μεγαλειώδη υποδοχή, εξέφρασε τη χαρά και το θαυμασμό του για τα αισθήματα ευλαβείας και λατρευτικού σεβασμού από τον πιστό λαό προς το Πρόσωπο της Μητέρας του Θεού, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της Τιμίας Ζώνης καθώς και στην θαυματουργική της χάρη.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας εψάλη Ιερά Παράκληση, ενώ πλήθος πιστών συνέρεε υπομονετικά για να προσκυνήσει την Τιμία Ζώνης της Θεοτόκου. Κατόπιν τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία έως τις 13 Νοεμβρίου και καθημερινώς θα τελείται η Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις, Εσπερινός και κάθε βράδυ Ιερά Αγρυπνία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: