Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος

 sevasmiotatos3
Η Ιερά Μητρόπολις Μάνης, εν συγκινήσει ψυχής, αναγγέλει την προς Κύριος εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κυρού Χρυσοστόμου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κυρός Χρυσόστομος εκοιμήθη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2017.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Η ταφή θα γίνει στην Κοινότητα Καλυβίων.
Σήμερα 8/11 το απόγευμα στις 18:00 θα γίνει η υποδοχή του σκηνώματος στο Ηρώον Γυθείου και εν συνεχεία με πομπή θα κατευθυνθεί προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Μάνης ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. 

Βιογραφικό Μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μάνης κυρός Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος Κορακίτης) εγεννήθη το 1933 στην Αθήνα.
Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1957. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1960 και Πρεσβύτερος το 1966. Από το 1958 έως το 1963 διετέλεσε Καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση. Το 1969 διορίστηκε Γραμματεύς και Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Από το 1966 έως την εκλογή του, διακόνησε ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, για την ανακαίνιση του οποίου συνετέλεσε τα μέγιστα.
Την 6η Οκτωβρίου 1996 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου. Το 2010 η Ιερά Μητρόπολη κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε τον ιστορικό τίτλο της, Ιερά Μητρόπολις Μάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: