Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ...

Θεσσαλονίκη του απεσταλμένου μας
               Η διήμερη εκδρομή που διοργάνωσε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας ηταν σε ολα της άρτια!
               Ολα τελέστηκαν οπως πρέπει καί στήν ωρα που πρέπει.
               Την πρώτη ημέρα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ο κ. Γαβριήλ, που ηταν επικεφαλής της διήμερης εκδρομής στη Θεσσαλονίκη και στο διάπλου του Αθω, μαί με τούς ιερείς και τούς πιστούς, επισκέφθηκαν τόν περίκαλο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου με χαρά τούς υποδέχθηκαν οι ιερείς.
               Αφού προσκύνησαν τό ιερό λείψανο του Μυροβλύτου Αγίου Δημητρίου, ξεναγήθηκαν στην υπόγεια στοά, στήν "Κρύπτη" όπου υπάρχει το ακριβές σημείο στο οποιο μαρτύρησε το 303 μ.Χ ο Άγιος Δημήτριος, ο προστάτης Άγιος της Θεσσαλονίκης.
               Στή συνέχεια οι εκδρομείς πήγαν στη Σουρωτή καί στο γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
               Εδώ ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ ανέπεμψε Δέηση στόν Τάφο του Αγίου Παϊσίου, την οποία παρακολούθησαν με κατάνυξη οι εκδρομείς.
               Τό βραδυ της ίδιας ημέρας στην Νέα Μηχανιώνας της Θεσσαλονίκης και στόν Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, τελέστηκε Βραδυνή Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ με την συμμετοχή του ιερού κλήρου και παρουσία των πιστών.
               Τήν επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε ο περίπλους του Αγίου Ορους.
               Κατα την διάρκεια της διαδρομής Μοναχοί απο την Ιερά Μονή Ξενοφώντος έφεραν ιερά λείψανα, για ευλογία και για να προσκυνήσουν οι πιστοί.
Θεσσαλονίκη
Του απεσταλμένου μας
Τρίτη 30.05.2017






Δεν υπάρχουν σχόλια: