Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

"ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ..."

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
                Πανηγυρικα και με Μεγαλοπρέπεια εγινε σήμερα ο Αγιασμός των Υδάτων. 
                Η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στή θάλασσα, στίς λίμνες, στα πηγάδια, με την ευχή η Φώτιση να έρθει σε όλους μας και ιδιαίτερα πολύ στούς δυνατούς του κόσμου ωστε να διαφυλάξουν την Ειρήνη.
                Ακόμα Φώτιση να έρθει και στούς πολιτικούς μας, ιδιαίτερα μεγάλη στην "Τσίπρας  και Σία" Κυβέρνηση, η οποία κρατάει στα χέρια της την τύχη της χώρας μας.
               Καλή Φωτιση λοιπόν σε όλους.
                 Εδώ στήν Νέα Φιλαδέλφεια στόν Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμα, τηρήθηκαν τα έθιμα.
                 Ο Μεγάλος Αγιασμός, ο Αγιασμός των Υδάτων εγινε με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια απο τόν Πανασιολογιοτατο Αρχιμανδρίτη τόν προϊστάμενο του ΙΝ τόν π. Τιμόθεο Ηλιάκη, ο οποιος Αγίασε τόν Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου και Κοσμά, οπως  και το παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά, αγίασε τίς εκατοντάδες των πιστών που ειχαν κατακλύσει μεσα κι'εξω τόν Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά, στούς οποίους ευχήθηκε χρόνια πολλά.
                 Στήν δήλωση του για την σημερινή χρονιάρα ημέρα, ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης ευχήθηκε οπως "η Φώτιση έρθει σε όλους και ιδιαίτερα στούς δυνατούς της γης, ωστε να κυριαρχήσει η Ειρήνη..."!
                 Και για τούς Έλληνες πολιτικούς ο π. Τιμόθεος ευχήθηκε οπως "η Φώτιση έρθει σε όλους αυτούς που κρατάνε την τύχη της χώρας μας για το καλό της Πατρίδος μας"!
                Τόν π. Τιμόθεο Ηλιάκη, πολυ βοήθησαν ο Πανασιολογιοτατος Αρχμανδριλτης και γνωστός Αγιογράφος ο π. Τιμόθεος Παναγιωτακόπουλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος ο π. Αθανάσιος Καρυάμης.
                Χρόνια Πολλά
                Και του χρόνου.
Γιώργος Κοντονής 



Δεν υπάρχουν σχόλια: