Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ 

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή


Η Μητέρα της Θεοτόκου η 'Αννα κατέχει περίοπτη θέση στην ευσέβεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας .Τ όνομα της προέρχεται από το εβραικό ΗΑΝΝΑ που σημαίνει εύνεια , χάρη.
Οι άτεκνοι , στείροι και μεγάλοι σε ηλικία Ιωακείμ και η Αννα μετά από πολλές προσευχές χρόνων στον Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί τους απέστειλε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ  να τους γνωστοποιήσει ότι θα γίνουν γονείς ενός τέκνου που θα ήταν διάσημο σε όλη την οικουμένη , την Παναγία μας την μητέρα του Χριστού.

Ο Ιωακείμ και η Αννα επιλέγονται από τον Θεό ως άξιοι γονείς και ως καλή ρίζα που θα δώσει τον βλαστό της παρθενίας χάρη στην υπεροχή της αρετής και της ευσέβειας που τους διαπρέπει  .Ετσι τεκνοποιούν σε προχωρημένη ηλικία .Η στείρα και η γερόντισσα Αννα γίνεται μητέρα .Οταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου Ο Ιωακείμ και η Αννα φέρνουν την Παναγία στο Ναό του Κυρίου .Εκπληρώνουν το τάμα που είχαν κάνει να αφιερώσουν το τέκνο τους στον Θεό και φέρνουν την Παναγία στον ναό 3 ετών .


Κατά την παράδοση η Θεομήτωρ Αννα πέθανε σε ηλικία 69 ετών και ο Ιωακείμ στα 80 .Η Παναγία μας ήταν 11 ετών όταν έμεινε ορφανή και από τους δυο γονείς της .


 Η Αγία Αννα στον εορταστικό κύκλο της εκκλησίας έχει τιμητική θέση .Εορτάζεται 3 φορές τον χρόνο , στις 9 Σεπτεμβρίου , στις 9 Δεκεμβρίου και στις 25 Ιουλίου .



Δεν υπάρχουν σχόλια: