Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ
Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή

Η Αγία Αναστασία που γιορτάζει σήμερα ήταν μεγαλομάρτυρας της Χριστιανικής εκκλησίας.Στην ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει στις 22 Δεκεμβρίου ενώ στην καθολική στις 25 Δεκεμβρίου..

Η  καλλονή Αναστασία ζούσε επι Διοκλητιανού στην Ρώμη και καταγόταν από πλούσια αρχοντική οικογένεια.Ο πατέρας της ήταν ειδωλολάτρης ενώ η μητέρα της της δίδαξε την χριστιανική πίστη η οποία την βάφτισε χριστιανή .Η Αναστασία παρα τη θέλησή της έκανε έναν γάμο μ έναν άνθρωπο άσωτο και ασεβή , τον Ποπλίωνα .Η ίδια απέφευγε τον Ποπλίωνα σαρκικά προφασιζόμενη  ότι ήταν ασθενής ενώ αυτός της κατέτρωγε την περιουσία σε άσωτες εκδηλώσεις .Μετά τον θάνατο του συζύγου της σε ναυάγιο επισκεπτόταν κρυφά τα σπίτια των φτωχών για να τους δώσει οικονομική βοήθεια .Σύχναζε στις φυλακές όπου κρατούνταν χριστιανοί για να τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια .Με την συμπεριφόρά της τους ενθάρρυνε ώστε να μην δειλιάζουν μπροστά στα μαρτύρια .Εγινε προπονήτρια όλων αυτών των μαρτύρων που υπέφεραν και τους στήριζε μέχρι το τέλος .

Το έργο της απλώθηκε μέχρι την Ανατολή αλλά έδρασε κυρίως στη Θεσσαλονίκη.Εκεί έγινε η δασκάλα των τριών αδερφών Αγάπης , Χιονίας και Ειρήνης που εορτάζονται στις 16 Απριλίου. Οι τρείς αδερφές μαρύρησαν αφού πρώτα γνώρισαν την αγάπη και τη φροντίδα της Αναστασίας .
Για το λόγο αυτό οι αρχές βασάνισαν την Αναστασία σε φυλακή της Θεσσαλονίκης .Μετά από πολλές ταλαιπωρίες και βασανιστήρια την έδεσαν σε πασάλλους και παραδόθηκε στις φλόγες της φωτιάς ζωντανή .

Η θρησκεία μας της δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θαύματα της με τα οποία έλυνε τα μάγια(τις φαρμακίες ), γι αυτό και ονομάστηκε φαρμακολύτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: