Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΝΕΑΠΟΛΙΤΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
                Με κατάνυξη.
                Με ευλάβεια.
                Με σεβασμο.  Και 
                Με ελπίδα, χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν τίς θρησκευτικές εκδηλώσεις που εγιναν στην μνήμη του Πολιούχου και Προστάτη τής Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη, το ιερό λείψανο του οποίου βρίσκεται στόν Ιερο Ναό του Αγίου Ευσταθίου στόν Περισσό.
                Το πρωι σημερα εγινε πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεια Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σύρου Τήνου του Σεβασμιοτάτου κ. Δωροθέου. 
                 Στη Θεια Λειτουργια συμπροσευχήθηκαν, πηραν μερος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χρυσουπόλεως κ. Μακάριος και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, ο οποιος μιλώντας αφου ευχαριστησε τόν Σεβασμιοτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο που πηρε μέρος στίς θρησκευτικές εκδηλώσεις του θαυματουργού Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, οπως και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χρυσουπόλεως κ. Μακάριο, αναφερθηκε  στο βίο και στα θαύματα που εκανε ο Αγιος Γεωργιος ο Νεαπολίτης.
                Ακολούθως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Συρου Τήνου ο κ. Δωρόθεος κήρυξε τόν  Θειο λογο. 
                Και αφού ευχαριστησε τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας τον Σεβασμιοτατο κ. Γαβριήλ για την προσκληση του να μετάσχει στειλε θρησκευτικές εκδηλωσεις της Μητροπόλεως του και  να χοροστατήσει στη Θεια Λειτουργία στην μνημη τού Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη, αναφέρθηκε τόσο στόν βίο του Αγίου, οσο και στούς Νεομάρτυρες Αγίους της Εκκλησίας μας.
                Χρόνια πολλά.
Γιώργος Κοντονής 


            Διαβαστε και το Δελτιο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: